Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öz davasında Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi!

        Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almak için işadamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gittiği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı davada, işadamı Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi.

        Serdar Kulaksız'ın haberine göre İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen işadamı Ali Ağaoğlu şunları söyledi:

        "Halil İbrahim Demirhan'ı tanırım. Birlikte iş yapıyoruz. Ortadoğu'da satış temsilcisi, komisyon alır. Aytaç Ocaklı orayı basmış, Halil İbrahim alıp başka bir yere götürüyormuş. Halil İbrahim beni aradı, sıkıntılı bir şekilde olayı anlattı. Ben de 'buraya gelin burada bakarız' dedim. Halil İbrahim'e ofisime gelmelerini ben söyledim. Halil İbrahim Demirhan ile Aytaç Ocaklı birlikte geldi. Zekeriya Öz'e elden eski tarihli makbuz verilmesini teklif etti. Ahlaksız bir teklifti."

        REKLAM

        "BEN OFLUYUM GEREKLİ CEVABI VERDİM"

        Daha sonra da yanına Tayfun Aktaş'ın geldiğini anlatan Ağaoğlu şöyle devam etti:

        "Tayfun bey sonradan geldi. Onlar da makbuz konusunda ısrar etti. Ortamda bayağı hakaret ve küfür kullanıldı. ‘Savcı beyi size yedirtmeyiz, seni ticari olarak da fiili olarak da yaşatmayız, bunu sizin yanınıza bırakmayız. Bu makbuz verilmezse bunun hesabını sorarız' diyorlardı. Herkes bir şeyler söyledi. 'Biz savcıyı yedirmeyiz' sözünü Tayfun'dan da duydum. Herkes söylüyordu. Olay bu boyuttaydı. Seviyesiz laflar vardı. Ben de Oflu'yum, gerekli cevabı verdim. 'Elinizden geleni ardınıza koymayın' dedim. Hepsini ofisten kovdum. Darp şeklinde bir şey olmadı ama itiş kakış olmuş olabilir. Elimde olan tüm belgeleri ve görüntüleri savcılığa verdim. Dosyada da olması lazım. Adaletin tecellisi için elimden geleni yaparım."

        "ÖZ'Ü İKİ KERE GÖRDÜM"

        Tanıyıp tanımadığının sorulduğu Zekeriya Öz'ü iki kez gördüğünü belirten Ağaoğlu, "Ben de davet etmiştim. İkincisinde ise babam vefat ettikten 2-3 gün sonra taziye ziyaretine geldi. Bu ziyarette Halil İbrahim'le karşılaşmışlar. Daha önceden tanışıyorlarmış. Halil İbrahim onu daha önce Dubai'de ağırlamış. Biz o zaman Halil İbrahim ile çalışmıyorduk. Taziye için geldiğinde tekrar karşılaşınca Dubai konusu açılmış. Zekeriya Öz, Halil İbrahim'e 'tekrar ağırla' demiş. Bana 'ağırlayayım mı' diye sordu. Ben de ‘ağırla' dedim. Organizasyonu ben düzenlemedim. Gerektiği şekilde ağırlanmasını söyledim. Benim direkt bir ilgim yok" dedi.

        Sanık avukatının "Davet ettiğiniz kişilere 'su parasını ödemem, viski parasını öderim' gibi bir ayrımda bulunur musunuz?" diye sorması üzerine Ağaoğlu sinirli bir şekilde, "K... hariç her şeyi öderim. Ben p... değilim" diye yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ