Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Pirelli SUV lastiğinin üretimini Türkiye'ye taşıyor - Otomobil Haberleri

        Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla gelişmekte olan SUV (Sport Utility Vehicle) pazarının lastik ihtiyacını karşılayabilmeyi amaçlayan Pirelli, pazarın en çok satan ölçüsü olan 215/65R16’yı Şubat 2019 tarihi itibarıyla İzmit fabrikasında üretmeye başladığını duyurdu.

        REKLAM

        Halen, Dacia Duster, Nissan Qashqai, Renault Captur, VW Tiguan gibi SUV & Crosssover modellerde kullanılan “215/65R16” ölçüsü, Europool verilerine göre, 2018 yılında Türkiye pazarında 45 bin adetten fazla satılarak, en yakın rakibi olan 215/60R17 ölçüsünün satışlarının yaklaşık 3 katına ulaşmış bulunuyor.

        PAZAR PAYI ARTIYOR

        Bir yandan sağladığı geniş iç hacim, diğer yandan sunduğu çok yönlülük sayesinde bütün dünyada olduğu gibi SUV pazarı Türkiye’de de büyümeye devam ediyor. Buna göre, geçtiğimiz 5 yılda Türkiye’de SUV segmentinde büyük bir gelişme yaşandığı görülüyor.

        SUV modellerin araç satışları geçtiğimiz 5 senede ortalama yüzde 7 artış gösterirken, toplam araç satışları içerisindeki pazar payı ise yüzde 9’dan yüzde 17’ye yükselmiş durumda.

        Türkiye’de SUV segmentinde görülen bu yükseliş ise, Avrupa pazarına paralel şekilde ilerliyor. 2010 yılında SUV segmentinin Avrupa pazarındaki payı yüzde 8 iken günümüzde bu oran yüzde 20’lere kadar çıkmış bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ