Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ü Koruma Kanunu'na gerek olmadığına dikkat çekerek, Sabahattin Ali'yi de CHP'nin öldürttüğünü söyledi. Kanal a'da gazeteci Ömer Şahin'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim için özür dilemeyeceğini söylerken, "Asıl benden özür dilenmeli." diye konuştu.

"SABAHATTİN ALİ'Yİ CHP ÖLDÜRTTÜ"

Kılıçdaroğlu, Sabahattin Ali'yi CHP'nin öldürttüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Cumhuriyet dönemiyle ilgili pek çok hatalar oldu, yanlışlar oldu. Nazım Hikmet'i kim hapse attı? CHP. Sabahattin Ali'yi kim öldürttü? CHP. Doğrulara her zaman doğru deriz ama yanlışların da istismar edilmesi doğru değil, biz bunu söylüyoruz. Yoksa Celal Bayar da Kuvayi Milliyecidir. Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu DP çıkartmıştır."

"ATATÜRK'Ü KORUMA KANUNU'NA GEREK YOK"

Atatürk'ü koruma kanunuyla ilgili görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Atatürk bu milletin bağrından yetişmiş olan bir insandır. Bu ülkeye büyük hizmetleri olmuş bir insandır. Ne Atatürk'ü ne de bir başkasını özel bir yasayla korumanın bir anlamı yoktur. Mustafa Kemal bütün malvarlığını bu millete bağışlamış adamdır. Kendi parasıyla Kur'an'ı Elmalılı Hamdi Yazır'a yazdırmış adamdır. Ona çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Yazıktır günahtır" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ