Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yazar-düşünür İhsan Eliaçık’ın fikirlerinden etkilenerek sosyal medyada örgütlenen İslamcı gençler bu yıl 1 Mayıs’ta bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Tüm dünyada, solu temsil edenlerin ağırlıkla kutladığı işçinin ve emeğin bayramı 1 Mayıs için sosyal ağlarda örgütlenen ‘Devrimci İslamcı’lar, Kapitalizmle Mücadele Korteji’yle 1 Mayıs’a katılacaklar.

Read more!

1 Mayıs Salı günü 09.00’da Fatih Camii’nde AVM şantiyelerinde yanan, barajlarda boğulan işçiler için gıyabında cenaze namazı kılacak olan grup, daha sonra işçiler, evsizler, kadınlar ve çocuklarla birlikte Taksim’e yürüyecek. Vatan'ın haberine göre: Kapitalizmle Mücadele Korteji’nde İslamcı aktivist yazarlar İhsan Eliaçık, Eren Erdem ve Muhammed Nur Denek de yürüyecek.

Kuran’ı Kerim’de Beled Suresi’nin 13. ayetinde geçen “Fekku Ragabe” (Kölelere özgürlük) düşüncesini kendilerine şiar edinen grup, 1 Mayıs için açlık, emek, yoksulluk ve özgürlükle ilgili Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hz. Muhammed’in hadisleriyle çağırıyor.

Müslüman gençler adıyla toplanan grup yayınladıkları videoda 1 Mayıs Marşı eşliğinde Hz. Ali, ilk sahabelerden ve bazı çevrelerde ilk Müslüman sosyalist olarak anılan Hz. Ebu Zer Gıfari ve çağdaş İslam düşüncesi üzerine çalışmış İranlı Müslüman sosyolog Ali Şeriati’nin sözlerine de yer veriyor. Video ve afişlerde İncil ve Tevrat’tan aynı mesajları veren ayetler de yer alıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ