Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen'den Galatasaray yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        Yorumcu Rıdvan Dilmen, TRTSPOR'da yayınlanan Futbolun Zirvesi programında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, Trabzonspor ve Süper Lig gündemini değerlendirdi.

        2

        Rıdvan Dilmen şunları söyledi:

        "Ben başka bir kulübün geleneğinden geldiğim için Galatasaray'ı yorumlarken dikkatli olmak zorundayım. Ben de gözlemlerim ve tecrübelerimle yorum yapacağım."

        3

        "Dursun Özbek, kongre kararı alıyor ama bir yandan da kimse aday olmasın istiyor. Açıklamalarına baktığınızda bunu görebiliyorsunuz. Fenerbahçe'de ise Ali Koç 1 yıl önceden açıkladı, 'Fener şampiyon olsun olmasın adayım' dedi."

        4

        "Büyük kulüpler anlık kararlarla yönetilmez, Galatasaray hafta sonu kazansaydı bu karar alınmayacaktı."

        5

        "Galatasaray yönetiminde 'Fatih Terim gelirse bırakırım' diyen 3 yönetici var."

        6

        "Dursun Özbek, adaylığını açıklar açıklamaz teknik direktörünü açıklamak zorundadır. Bu takım devre arası kampını ve transferleri yeni teknik direktöre yaptırmak zorundadır."

        7

        "Eğer Galatasaray şampiyonluk yarışının dışında kalırsa Dursun Özbek çok büyük zarar görür."

        8

        "Fatih Terim, çalışmadığı zaman hep Galatasaray'a yakıştırıldı bu geçmişte de böyle olmuştu."

        9

        "Oyuncular son maçlarda konsantrasyonunu kaybettiler. Muslera kornere geliyor ve paslaşarak kullanıyorlar. Bunun anlamı olmalı, oyuncular konsantre değillerdi."

        10

        "Aykut Kocaman bırakma noktasına gelmişti ve kısa bir sürede, 40 gün içinde toparlandı ve yarışın içine girdi."

        11

        "Aziz Yıldırım panik yapmadı ve Aykut Kocaman ile beraber toparladı."

        12

        "Galatasaray ise böyle yapamadı, kaldı ki Tudor'un yeterli bir hoca olduğunu düşünmüyorum. Tudor hiçbir zaman futbolcular için sağlam bir konumda görülmedi."

        13

        "Ben Fatih Terim'in yerinde olsam, 'Çalıştıracağım' veya 'Çalıştırmayacağım' diye bir açıklama yaparım. Net olurum ve kulübüme zarar gelmesine izin vermem."

        14

        "Dursun Özbek, 'Galatasaray başkan adaylarının yıllar öncesinde hazır olması gerekiyor' dedi. Bir mesaj veriyor Dursun Özbek, kongre kararı alıyor ama bir yandan da kimse aday olmasın istiyor."

        15

        "Galatasaray'ın kaderi 20 Ocak'ta gelecek antrenöre bırakılamaz. Dursun Özbek'in, 3 kişi istemedi diye kızıp kongre kararı olmasını doğru bulmuyorum."

        16

        "Bu kongrenin sebebi Fatih Terim'dir ve Fatih Terim Galatasaray'ın başına gelmelidir."

        17

        "Basın Aykut Kocaman'ı yerle bir etti tıpkı Tudor'da olduğu gibi ve Aziz Yıldırım risk aldı, kazandı. Oyun oynanırken hoca değiştiriyorlar, sosyal medya kulüpleri yönetiyor."

        18

        "Geçen hafta programda bana dava açılmadı demiştim daha sonra Galatasaray resmi siteden dava açtığını açıkladı ve ifade vermeye gideceğim."

        19

        "Her kulübün kırılma anları var. Rıza Çalımbay, Antalyaspor ve Trabzonspor için kırılma anıdır."

        20

        "Fenerbahçe için ise Osmanlıspor maçı kırılma anıdır. Aykut Kocaman, uzun vade teknik direktörüdür, devam ettiler ve hoca gelişti, takım gelişti ve bugünlere gelindi."

        21

        Aykut Kocaman, eleştirileri de dinledi. Kameni-Volkan değişikliği yaptı, Topal'ı kadroya aldı, Guiliano'yu forvet arkasına çekti. Ayrıca sistemi değiştirdi. Aykut Kocaman benle kendini bile ilk 11'de aynı anda oynatmazdı. Hoca böyle bir insan.

        22

        Aykut Kocaman, bütün hücumcuları birden oynatmaz, bence Valbuena yine kenarda olacak. Valbuena golü atınca ben buradayım hareketi yaparak hocasını hedef göstermek istemiyor ama bu hareketin ucu oraya doğru gidiyor.

        23

        Ben bütün teknik direktörleri az çok tanıyorum ve oyunculara benim sistemime siz uyacaksınız diyor. Valbuena'yı göreceksiniz her hafta tartışma konusu olacak. Çünkü Aykut Kocaman oynatmayacak onu.

        24

        Quaresma ile her şeyiyle aynısı olan bir oyuncuyu Beşiktaş'a koyun, Beşiktaş şampiyon olamaz. Bir takımda 2 Quaresma olmaz, bu sebeple Babel Beşiktaş'ın en iyi transferidir.