Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Riyad'da Cristiano Ronaldo çılgınlığı! Mağazalara akın ettiler - Futbol Haberleri
        1

        Manchester United'dan ayrılan Cristiano Ronaldo, Avrupa macerasını noktalayarak Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr'a transfer oldu.

        2

        Portekizli yıldız, yeni kulübünde yıllık 200 milyon dolarlık kazancıyla yıllık maaş konusunda dünyanın en çok kazanan sporcusu olacak.

        3

        37 yaşındaki futbolcunun Al-Nassr'a transferi dünyada gündem olurken, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da da Ronaldo heyecanı başladı.

        4

        Ronaldo'nun Al-Nassr ile 2.5 yıllık sözleşme imzalamasının ardından kulübün şehirdeki mağazalarında 7 numaralı Ronaldo formalarına talep arttı.

        5

        Suudi Arabistanlı futbolseverler, mağazalarda yerini alan Ronaldo formasını satın almak için adeta birbirleriyle yarışa girdiler.

        6

        “AL-NASSR'IN VİZYONU HEYECAN VERİCİ”

        Öte yandan Cristiano Ronaldo imzanın ardından yaptığı açıklamada, “Farklı bir ülkede yaşayacağım bu deneyim için sabırsızlanıyorum. Al Nassr’ın vizyonu heyecan verici ve fazlasıyla etkileyici. Bir an önce takım arkadaşlarımın arasına katılmak için can atıyorum” demişti.

        7

        2015'TEKİ AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

        Kariyerinin son demlerinde adeta emeklilik piyangosu kazanan Ronaldo'nun Al-Nassr'a transferi, 2015 yılında yaptığı açıklamayı da gündeme getirdi.

        8

        CR7, o yıl katıldığı bir programda, “Eğer derdim para olsaydı, Katar’a transfer olurdum. Muhtemelen bana daha çok öderlerdi. Benim için mesele para değil, tutku!” diyerek, paranın kendisi için öncelik olmadığını dile getirmişti. Ancak Al-Nassr'a attığı imza, bu açıklamalarıyla çelişti.

        9

        5 BALLON D'OR, 30'DAN FAZLA KUPA

        Ronaldo, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü 5 kez kazanırken, 5’i UEFA Şampiyonlar Ligi, 7’si İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30’dan fazla da kupa sevinci yaşadı.

        10

        Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve 5 Dünya Kupası’nda gol atan tek oyuncu olarak tarihe geçen Ronaldo, Portekiz Milli Takım formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ