Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA | Rize'de korkutan görüntüler! Ağaran Şelalesi taştı - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kentte öğle saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi sağanak nedeniyle taştı. Taşma sonucunda şelalenin alt kısmındaki yol ulaşıma kapandı, bu bölgede hasar oluştu.

        AA'nın haberine göre, ilçenin Büyükköy beldesine ulaşımı sağlayan yol güzergahındaki bazı ırmakların taşması sonucu da çeşitli noktalarda heyelanlar meydana geldi.

        REKLAM

        Yamaçlardan kopan toprak nedeniyle beldeye bağlı 4 mahalleye ulaşımı sağlayan yollar ulaşıma kapandı. Yolların yeniden ulaşıma açılması için belediye ekipleri bölgede çalışma yürütüyor. Bölgede yağmur etkisini sürdürüyor.

        BELEDİYE BAŞKANINDAN UYARI

        Ordu'nun Fatsa ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da, yağışın ilçe genelinde etkisini sürdürdüğünü söyledi. Başkan Kibar, AA muhabirine, sağanağın ilçede su baskınlarına bağlı olarak çeşitli hasarlara yol açtığını belirtti. Yağışın etkisini sürdürdüğüne işaret eden Kibar, "Yağış yarın akşama kadar devam edecek, vatandaşlarımız gerekli olmadıkça dışarıya çıkmasınlar." dedi.

        Kibar, sağanak dolayısıyla maddi hasar oluştuğunu, can kaybı olmadığını vurgulayarak bir çalışmalar sırasında iş makinesinin çarpması sonucu yaralanan belediye işçisinin sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

        Başkan Kibar, can ve mal güvenliğini dikkate alarak hareket edilmesi çağrısını yineledi. Belediye ekipleri ise üzerindeki köprünün altının ağaç ve diğer malzemelerle kapanıp Elekçi Deresi'nin taşmaması için çalışma yürütüyor.

        Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki bazı köprü ve kavşaklardaki trafik, ihtiyaç durumunda belli aralıklarla kesiliyor. Yolun Trabzon yönünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

        Binaların alt katlarında bulunan iş yerlerini ve evlerini su basan vatandaşlar ise yağmurun şiddetini azalmasının ardından biriken suyu tahliye etme başladı.

        İlçe sakinleri, belediye hoparlöründen ve araçlardan yapılan anonslarla dere yataklarından uzak durmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyarılıyor.

         Sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi!
        Sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi! Haberi Görüntüle

        ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATSA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, sağanağın etkili olduğu Fatsa ilçesinde incelemeler yaptı.

        Güler, ilçede şiddetli yağıştan olumsuz etkilenen yerlerde, yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı.

        Fatsa'ya bugün fazla miktarda yağmur düştüğünü belirten Güler, yağışın etkili olduğu yerlerde 310 iş makinesi, 470 personelle çalışmaların sürdüğünü söyledi.

        Belediyelerin koordineli şekilde çalıştığını vurgulayan Güler, şu an itibarıyla bazı yerlerin ulaşıma yeniden açıldığını ve durumun kontrol altında olduğunu dile getirdi.

        Meteoroloji'den gelen haberlere göre yağışın biraz daha devam edeceği bilgisini aktaran Güler, süreci hep birlikte sıkı şekilde takip ettiklerinin altını çizdi.

        Güler, vatandaşlardan dere yataklarına herhangi bir şey yapmamaları çağrısında bulunarak, "Aslında burada biraz daha kontrollü. Dere yataklarına çok şükür daha disiplinli şekilde bakıyoruz ama yağmur miktarı bu sene hep bütün rakamların üzerinde. Onun için bunun mühim olan yönetilmesi, kontrol altında tutulması. Bunu da çok şükür şimdiye kadar sağladık." diye konuştu.

        Yağışın etkili olduğu yerlerde parça parça heyelanlar da yaşandığı bilgisini paylaşan Güler, ekiplerin buralara da müdahale ettiğini söyledi.

        Güler, yağmur nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda da su birikintisi nedeniyle trafiğin bir süre durduğunu, ekiplerin çalışması sonucu yolun yeniden trafiğe açıldığını sözlerine ekledi.

        Yağış Ünye ilçesinin kırsal kesimindeki Çiğdem ve Yeşilkent mahallerinde de etkili oldu.

        Çiğdem Mahallesi'nden geçen Kuru Dere'nin debisinin yükselmesi sonucu su yola taştı, bir süre ulaşımda aksama meydana geldi.

        İki mahallenin bazı kesimlerindeki tarım arazileri su altında kaldı, yer yer de toprak kaymaları meydana geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ