Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rusya'dan kritik Kuzey Kore hamlesi!

        ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong'un 12 Haziran'da Singapur'da gerçekleştireceği tarihi zirve öncesi Rusya'dan kritik bir hamle geldi.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'unyarın Kuzey Kore'ye ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov'un Kuzey Koreli mevkidaşı Ri Yong-ho ilebir araya gelerek Kore Yarımadası'ndaki gelişmelerin ve uluslararası konuların ele alınacağı bildirildi.

        Bakanlık açıklamasında, "31 Mayıs'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. İki ülkenin Dışişleri Bakanları görüşme gerçekleştirmeyi planlıyor ve görüşmede gündemdeki konuların yanı sıra Kore Yarımadası'nda yaşananlar ve önemli uluslararası görüşmelerin ele alınması bekleniyor" denildi.

        Lavrov'un ziyareti Kuzey Kore medyasında da yer buldu. Kuzey Kore devlet ajansı Rus Bakanın, Koreli mevkidaşının daveti üzerine ülkeye ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamalarda dünyanın Kore Yarımadasının nükleer silahlardan temizlenmesini arzuladığı takdirde Pyongyang yönetiminin daha fazla güvenlik garantisine ihtiyaç duyduğunu ifade etmişti.

        ABD VE KUZEY KORE HEYETLERİ SİNGAPUR'DA GÖRÜŞECEK

        ABD ve Kuzey Kore heyetlerinin ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında yapılması planlanan zirvedeki protokol ve güvenliğe ilişkin konuları görüşmek üzere Singapur'da hazırlık toplantısı yapacağı belirtildi.

        REKLAM

        Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, toplantıda ABD heyetine Beyaz Saray'ın Operasyonlardan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Joe Hagin başkanlık edecek. Kuzey Kore heyetinin başında ise Devlet İşleri Komisyonu yetkilisi Kim Çang-son olacak.

        TRUMP GÖRÜŞMEYİ İPTAL ETMİŞTİ

        Trump, Perşembe günü, "12 Haziran'da Singapur'da yapılması planlanan zirveyi iptal etmeye karar verdim. Bunun, hemKuzeyKorehem de dünya için büyük bir geri adım olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ