Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Rusya Son dakika: Rusya - Hırvatistan maç sonucu! İşte penaltılara kalan maçın özeti - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... RUSYA - HIRVATİSTAN MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nın çeyrek final mücadelesinde Rusya ile Hırvatistan, Sochi'deki Fisht Stadı'nda karşılaştı.

        Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip, 31. dakikada 1-0 öne geçti.

        Orta sahadan etkili paslarla çıkan Rusya'da, ceza sahası dışında Dzyuba'dan aldığı topu kaleye gönderen Cheryshev takımını 1-0 öne geçirdi.

        Hırvatistan bu gole 40. dakikada cevap verdi... Sol kanattan Rusya ceza sahasına giren Mario Mandzukic'in yaptığı ortaya altıpas üzerinde kafayı vuran Andrej Kramaric Hırvatistan'a beraberliği getirdi. 1-1.

        1-1'lik skor aynı zamanda 90 dakikanın sonucu olunca, maç uzatmalara gitti.

        Hırvatistan'da, uzatma dakikalarında sakatlanan Vrsaljko yerine oyuna Vedran Corluka dahil oldu. Böylece Hırvatistan'ın 4 oyuncu değişikliği hakkı doldu. Normal sürenin son dakikalarında sakatlanan kaleci Subasic, uzatma dakikalarında sakat sakat oynadı.

        Hırvatistan karşılaşmanın 101. dakikasında 2-1 öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda, ceza sahası içinde iyi yükselen Vida kafayı vurdu ve top ağlara gitti. Hırvatistan maçta 2-1 öne geçti.

        Rusya, 115. dakikada Mario Fernandes'in kafayla attığı golle skoru 2-2 yaptı ve karşılaşma penaltılara gitti.

        Rusya'da Dzagoev, Ignashevich, Kuziev penaltıları gole çevirdi. Smolov, Mario Fernandes ise penaltıdan yararlanamadı.

        Hırvatistan'da Brozovic, Modric, Vida, Rakitic penaltıları gole çevirdi. Kovacic ise penaltıdan yararlanamadı.

        Rusya'ya penaltılarda 4-3'lük üstünlük kuran Hırvatistan, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. Hırvatistan ile İngiltere arasındaki yarı final mücadelesi 11 Temmuz Çarşamba günü başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak.

        RUSYA: 5 - HIRVATİSTAN: 6

        STAT: Fisht

        HAKEMLER: Sandro Ricci, Emerson de Carvalho, Marcelo van Gasse (Brezilya)

        RUSYA: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov, Zobnin, Kuziaev, Samedov (Dk. 54 Erokhin), Golovin (Dk. 102 Dzagoev), Cheryshev (Dk. 67 Smolov), Dzyuba (Dk. 79 Gazinsky)

        HIRVATİSTAN: Subasic, Vrsaljko (Dk. 97 Corluka), Lovren, Vida, Strinic (Dk. 74 Pivaric), Rakitic, Modric, Rebic, Kramaric (Dk. 88 Kovacic), Perisic (Dk. 63 Brozovic), Mandzukic

        GOLLER: Dk. 31 Cheryshev, Dk. 115 Fernandes (Rusya), Dk. 39 Kramaric, Dk. 101 Vida (Hırvatistan)

        SARI KARTLAR: Dk. 35 Lovren, Dk. 38 Strinic, Dk. 103 Vida, Dk. 114 Pivaric (Hırvatistan), Dk. 109 Gazinsky (Rusya)

        MAÇTAN POZİSYONLAR

        31. dakikada Rusya öne geçti. Dzyuba'dan aldığı pasla Hırvatistan ceza yayı önünde topla buluşan Cheryshev, sol ayak içiyle yaptığı şık vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

        39. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Sol kanattan gelişen atakta Mandzukic, ceza sahasına girdi, altıpas önündeki Kramaric'e doğru topu kaldırdı. Kramaric, düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu: 1-1.

        90+4. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Smolov, dar açısına rağmen çok sert vurdu, kaleci Subasic çift yumrukla topu uzaklaştırdı.

        101. dakikada Hırvatistan öne geçti. Sağ kanattan kullanılan kornerde penaltı noktası üzerinde Vida kafayı vurdu, top köşeden ağlara gitti: 1-2.

        112. dakikada Rusya çok tehlikeli geldi. Sol kanattan Dzagoev'in kullandığı kornerde kaleci Subasic topu yumrukladı. Ceza sahası ön çizgisi üzerinde topu kontrol eden Kuziaev çok sert vurdu, kaleci Subasic yattı ve golü önledi.

        115. dakikada Rusya beraberlik golünü buldu. Dzagoev, Hırvatistan ceza sahası ön çizgisinin hemen önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Dzagoev'in altıpas önüne gönderdiği ortada Fernandes iyi yükseldi ve kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı: 2-2.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        ------------------------------------------------

        REKABETTE HIRVATİSTAN ÜSTÜNLÜĞÜ

        İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında Hırvatistan'ın üstünlüğü bulunuyor.Rusya ile Hırvatistan arasında bugüne kadar 3'ü resmi 1'i hazırlık karşılaşması olmak üzere 4 maç oynandı. Hırvatistan bu karşılaşmalarda 2 galibiyet elde ederken, 2 maç da beraberlikle sona erdi. Rusya'nın, Hırvatistan karşısında galibiyeti ise bulunmuyor.Hırvatistan'ın attığı 9 gole, Rusya 6 golle karşılık verdi.

        RUSYA'NIN KUPA GEÇMİŞİ

        Rusya, Sovyetler Birliği dönemi ile birlikte Dünya Kupalarındaki 45. maçını oynayacak.Ruslar, bugüne kadar oynadıkları 44 maçta 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 yenilgi elde etti.Bu maçlarda Rusya 75 gol atarken, kalesinde ise 52 gol gördü.

        HIRVATİSTAN 21. MAÇINDA

        Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, ardından katıldığı 3 şampiyonada grup aşamasını geçemedikten sonra Rusya'da bu şanssızlığını kırdı. Şampiyonada bugüne kadar oynadığı 21 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hırvatlar, 35 gol atarken, kalelerinde 24 gol gördü.

        ---------------------------------

        ÖN PLANA KİMLER ÇIKAR?

        > Ev sahipliği avantajını kullanmayı hedefleyen Rusya'da kaleci Igor Akinfeev tecrübesiyle, genç futbolcu Aleksandr Golovin de enerjisiyle takımına katkı sağlamayı amaçlıyor.

        > Hırvatistan'da takımın en önemli kozu Luka Modric'in yanı sıra Ivan Rakitic ve Mario Mandzukic rakiplerin önlem alması gereken isimler arasında göze çarpıyor.

        RUSYA

        Suudi Arabistan, Mısır ve Uruguay'ın bulunduğu A Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Rusya Milli Takımı'nın turnuva öncesi form grafiği, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        FORM GRAFİĞİ

        Rusya Milli Takımı'nın kalesini 1992'den 2002'ye kadar koruyan Stanislav Cherchesov'un, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından teknik direktörlüğe getirildiği Rusya, Dünya Kupası'na ev sahibi kontenjanından katılma hakkı kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Sovyetler Birliği döneminde Lev Yashin, Igor Chislenko, Oleg Blokhin, Eduard Streltsov gibi futbolcuların sürüklediği ülkenin kalesini, CSKA Moskova formasıyla Rusya Premier Ligi'nde 6 şampiyonluk yaşayan Igor Akinfeev koruyor.

        Rusya'nın kadrosunda Fedor Smolov (Krasnodar), Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Alexei Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Alexander Golovin (CSKA Moskova) ve Alan Dzagoev (CSKA Moskova) dikkati çekiyor.

        Teknik direktör Cherchesov, Rusya Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu olan 38 yaşındaki Sergey Ignashevich ve 34 yaşındaki Yuri Zhirkov'un da tecrübeleriyle katkı yapmasını bekliyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Rusya, 1991'de dağılan SSCB ismiyle Dünya Kupası'na 7 kez katıldı. Turnuvada ilk kez boy gösterdiği İsveç 1958'de çeyrek finale çıkan SSCB, 1962 ve 1970'de de aynı başarıyı tekrar etti.

        En büyük başarısını ise İngiltere'de düzenlenen 1966 Dünya Kupası'nda yakaladı. İtalya, Kuzey Kore ve Şili ile yarıştığı grubu lider bitirerek 2. tura yükselen SSCB, Macaristan'ı 2-1 ile geçerek adını ilk defa yarı finale yazdırdı. SSCB, yarı finalde Batı Almanya'ya, üçüncülük karşılaşmasında da Portekiz'e 2-1 mağlup oldu ve turnuvayı 4. sırada tamamladı.

        Sovyetler Birliği sonrası dönemde turnuvaya 3 kez (1994, 2002, 2014) katılabilen Rusya, üçünde de grup aşamasını geçemedi. 2018 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya'nın ve SSCB'nin dünya kupaları geçmişi şöyle:

        Rusya:

        1994 - Grup aşaması

        2002 - Grup aşaması

        2014 - Grup aşaması

        SSCB:

        1958 - Çeyrek final

        1962 - Çeyrek final

        1966 - 4'üncü

        1970 - Çeyrek final

        1982 - İkinci tur

        1986 - Son 16 turu

        1990 - Grup aşaması

        --------------------

        HIRVATİSTAN

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Hırvatistan Milli Takımı, Fransa 1998'de elde ettiği üçüncülük başarısının üzerine çıkmaya çalışacak. Hırvatistan Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Hırvat eski futbolcu Zlatko Dalic'in çalıştırdığı Hırvatistan, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta çıktığı 10 maçın 6'sından galip ayrılan ve ikişer beraberlik ile mağlubiyet yaşayan Hırvatistan, 20 puanla İzlanda'nın arkasında ikinci oldu. Play-off'larda Yunanistan'ı 4-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyen Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Davor Suker, Zvonimir Boban, Alen Boksic gibi isimlerin forma giydiği Hırvatistan'ın kadrosunda yine önemli futbolcular bulunuyor.

        Kalesini Monacolu Danijel Subasic'in koruyacağı Hırvatistan'ın savunmasında, Lokomotiv Moskova'dan tecrübeli Vedran Corluka, Liverpoollu Dejan Lovren ve Beşiktaş'tan Domagoj Vida yer alıyor.

        Takımın orta sahasında Real Madrid'den Luka Modric ve Barcelona'dan Ivan Rakitic, turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında göze çarpıyor.

        Forvet hattında ise Juventuslu Mario Mandzukic ile Interli Ivan Perisic katkı vermesi beklenen isimler olacak.

        Hırvatistan'ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5 kez havalandıran Mandzukic yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Hırvatistan Milli Takımı, Yugoslavya'dan ayrıldıktan sonra Dünya Kupası'na 4 kez katıldı. Fransa 1998'de üçüncü olma başarısı gösteren Hırvatistan'ın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1998 - Üçüncü

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Grup aşaması

        2014 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ