Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekiliş tarihi belli oldu! 2022 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonuçları ne zaman, hangi tarihte belli olacak?
        1

        İŞKUR üzerinden alınan Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları 2 Aralık Cuma günü sona erdi. Başvuru sürecinin tamamlanmasıyla gözler kura çekimi tarihine çevrildi. Konuya ilişkin açıklama Bakanlık tarafından yapıldı. İşte Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi alımı kura çekimi tarihi ile ilgili bilgiler haberimizde...

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

        Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        11 bin 317 işçi alımı için kura çekim tarihi 28 Aralık 2022 olarak açıklandı. Kuralar noter huzurunda sabah 09:00’da çekilmeye başlanacak ve saat 18:00’de sona erecek. Sonuçların ise bir gün sonra Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanması bekleniyor.

        4

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BRANŞ VE KADROLARI

        Temizlik Görevlisi 5.080

        Güvenlik Görevlisi (Silahsız) 3.559

        Klinik Destek Elemanı (Hastane) 791

        Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi 604

        Elektrikçi (Genel) 275

        İnşaat Boyacısı/Boyacı 188

        Marangoz 121

        Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı 284

        Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elamanı 261

        Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı 154

        5

        Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden/bölümden (ortaöğretim/ön lisans/lisans)mezun olmak aday lehine kurada bir öncelik teşkil etmeyecektir.

        Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

        6
        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ