Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2023 | Sağlık Bakanlığı ikinci etap personel alımı başladı mı ve ne zaman, hangi gün yapılacak, kadro branş dağılımı belli oldu mu?
        1

        Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı tarihleri ve ayrıntıları gündemdeki yerini aldı. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler personel alımı tarihlerine ve kontenjanlara ilişkin sorgulamalar yapıyor. "Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman?" sorusunun yanıtı ile konuyla ilgili güncel bilgileri haberimizde bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...

        2

        İLK ETAP PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

        Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 1183 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin 500 işçi ve personel alımı gerçekleştirdi. 15 bin 537 kişi tıbbi sekreter ve 5 bin 831 hemşireden oluşan toplamda 30 bin sözleşmeli personel ataması yapıldı.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI İKİNCİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.

        Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı atamalarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin yeni bir gelişme açıklandığında haberimize eklenecektir.

        4

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞCİ ALIMI BRANŞ VE KADRO DAĞILIMI

        Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 5 bin 80 temizlik görevlisi, 3 bin 559 güvenlik görevlisi (silahsız), 791 klinik destek elemanı, 604 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi, 275 elektrikçi, 188 boyacı, 121 marangoz, 284 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 261 bilgisayar sistem kurulum, bakım, onarım ve arıza giderme elemanı, 154 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı olmak üzere toplam 11 bin 317 sürekli işçi alımı yapılacak.

        5

        SAĞLIK BAKANLIĞI SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır. Kura sonuçları açıklandıktan sonra aşağıdaki ekrandan isim listelerini sorgulayabilirsiniz.

        SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ