Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hollanda'da bir şirketin, Batı Afrika ülkelerinde binlerce kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı yeni aşı geliştirdiği bildirildi.

#galeri#443492#Fotoğraflarla Ebola gerçeği#

Hollanda devlet televizyonu NOS, Janssen ilaç şirketinin Danimarkalı bir firmanın yardımıyla geliştirdiği aşının, insanlar üzerinden denenmeye başlanacağını duyurdu.

NOS'un haberine göre, aşının gönüllüler üzerindeki ilk denemeleri Oxford Üniversitesi’nde yapılacak. Test sonuçlarının mart ayında belli olması bekleniyor.

Çeşitli ülkelerin maddi yardımıyla İsviçre’de üretilen ve laboratuvar ortamında hayvanlar üzerinden denenen aşının insanlarda da olumlu sonuç vermesi halinde Batı Afrika ülkelerinde kullanılması planlanıyor.

Halihazırda 400 bin aşı hazırlayan şirket, testlerin olumlu sonuç vermesi ve ihtiyaç olması halinde 1,5 yıl içinde 5 milyon aşı üretmeyi öngörüyor.

#galeri#443659#A'dan Z'ye Ebola virüsü#
AA
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ