Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Atilla Uysal, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen ancak bunu başaramayan kişilerin etkinliği kanıtlanmış tıbbi tedavi yöntemlerinden yararlanmaları gerektiğini söyledi.

İstanbul'da geçen yıl 39 bin 307 kişi, sigarayı bırakmak için polikliniklere müracaat etti. Bir yıl boyunca izlenecek kişiler, bu sürede hiç sigara içmezlerse "sigarayı bırakmış" kabul edilecek. Uzmanlar, yardım alanların yüzde 30'a yakınının sigarayı bırakma başarısını gösterdiğini, kendi kendine bırakmayı deneyenlerin ise ancak yüzde 5'inin başarılı olabildiğini belirtiyor.

Doç. Dr. Uysal, Yedikule'deki Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 yıldır sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet verdiklerini belirtti.

KOAH ve akciğer kanserinin en önemli nedenini sigaranın oluşturduğunu ifade eden Uysal, sigaranın kişi ve toplum sağlığına büyük zararları dokunduğunu ifade etti.

Uysal, sigarayı bırakmanın kullananlar için kolay olmadığını aktararak, "Yapılan araştırmalar şunu göstermiştir ki sigara içenlerin yüzde 70'i sigarayı bırakmak istediklerini söyleyeceklerdir. Ancak bunların ancak yüzde 40'ı sigarayı bırakmak için destek ya da yardım talep etmektedir" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ