Rastgele alınan o ilaçlara dikkat!
Prof. Dr. Emin Ersoy, reflü hastalığının son 10 yılda toplumun büyük kısmında şikayete neden olduğunu söyledi
ABONE OLMidede yanma ve ekşime nedeniyle kullanılan asit baskılayıcı ilaçlarla kanser riskinin arttırılabileceği bildirildi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Emin Ersoy, reflü hastalığının son 10 yılda toplumun büyük kısmında şikayete neden olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Ersoy, mide içeriğinin yemek borusuna kaçarak hasara neden olmasıyla ortaya çıkan reflü hastalığının çoğunlukla, kötü beslenme, kötü yaşam koşulları, aşırı stresin yanı sıra bazen de mekanik bir bozukluk olan mide fıtıklarına bağlı olarak görüldüğünü belirtti.
Hastaların önemli bir kısmının ilaçla tıbbi olarak tedavi edilebildiğini vurgulayan Ersoy, "Ancak hastalığın nedenleri ile ilgili tedbir alınması son derece önemlidir. Düzensiz ve ağır yağlı yiyeceklere, acılı, gazlı içeceklere, kahve tüketiminin fazla olmasına devam edilirse yani beslenme düzeni değiştirilmeyip, stresli yaşamdan uzak durulmazsa ne yazık ki hastalığın tekrarı ile karşı karşıya kalınabilir. Bu durum aynı zamanda kişinin geçmeyen bir reflü hastalıkları dizisi ile hayatlarını sürdürmesine de yol açar" diye konuştu.