Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD'de Oregon Primat Araştırma Merkezi'nde maymunlar üzerinde yapılan tıbbi deneyde, üç yıl içinde insanlara uygulanabilecek AIDS aşısı geliştirildi.

''Kazanılmış Bağışıklığın Yitimi Sendromu'' olan ölümcül AIDS hastalığına 25 yıldır çare arayan bilimadamları, AIDS'e yol açan açan HIV virüsünün vücuda girdiği ilk anlarda en kırılgan olduğu hali aşıda kullandı.

Bilim dergisi Nature'de yayımlanan Dr. Louis Picker'ın araştırmasına göre, deneylere alınan maymunların yarısı, HIV ve AIDS'e benzeyen, ''Simian İmmunodeficiency Virüs (maymun bağışıklık yetersizliği virüsü)'' ile bir yıl yaşayarak hiç belirti göstermez duruma geldi.

Dr. Picker, insanlar üzerinde de denenebilecek AIDS aşısının üç yıl içinde hayata geçirilebileceğini bildirdi.

Dr. Picker'la ekibi, AIDS aşısı deneyinde, uçuk (herpes) virüsüyle bağlantılı bir virüs olan cytomegalovirus'ü (CMV) maymunlar üzerinde kullandı.

Vücutta ömür boyu kalabilen CMV virüsü sayesinde HIV'i ilk girdiği evrede öldürme aşaması denendi ve bu yöntem başarılı oldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ