9.1 milyon kişiye yeni yıl müjdesi!
SGK Başkanı Fatih Acar: Yeşil kartlılar, Ocak'ta SGK bünyesine katılacak
ABONE OLSGK Başkanı Fatih Acar, ''Yeşil kartlılar, Ocak'ta SGK'ya devredilecek. Yeşil kartlılar, 1 yıllık vize süreleri doluncaya kadar aynı şekilde sağlık imkanlarından yararlanmaya devam edecek'' dedi.
SGK Başkanlığında, Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sınavında başarılı olan adayların atama tercihlerinin alındığı bir tören düzenlendi.
Acar, törende yaptığı konuşmada, 74 milyon vatandaşa doğumdan ölüme kadar hizmet veren SGK'nın Türkiye'nin en önemli kurumu olduğunu belirtti. Acar, SGK bütçesinin Türkiye merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık yüzde 42'sini oluşturduğuna işaret etti.
Göreve başlayacak 400 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısının kayıt dışıyla mücadele edeceğini ifade eden Acar, ''Türkiye, kayıt dışı sorunun çözdüğü anda sosyal güvenlik açıkları tamamen ortadan kalkacak. 26 milyar TL ilave bir kaynağın SGK'ya aktarılacağı, daha sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin kurulacağı bir dönemi yaşamamız mümkün'' diye konuştu.