Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ayaklara kış bakımı

        Ekin TÜRKANTOS / HABERTÜRK MAGAZİN

        Kışın kapalı ayakkabıların içinde hapsolan ayaklarımızın yazın olduğundan daha çok bakıma ihtiyacı var. Çorapların içinde şişiyor, kuruyup çatlayabiliyorlar. Ayakları her gün yıkayıp kurulamak ve nemlendirmek önemli. Topukları da göz ardı etmemeliyiz. Banyo sonrasında topukların özel bakım ürünleriyle sertleşmelerini önlemek ve ayak peeling’iyle ölü hücrelerin atılmasını sağlamak iyi bir seçenek.

        Gün içinde koşturmaktan yorulan ayaklara krem ve özel yağlarla masaj yapmak günün yorgunluğunu atmayı sağlıyor. Kışın ayak tırnaklarını uzun süre ojeli bırakmamak da önemli. Hava almayan tırnaklar sararabiliyor. Ayakların yazın olduğu gibi kışın da bakımlı olmasının püf noktasıysa düzenli bakım. Ancak sadece ojeli ve yumuşak ayakların sağlıklı olduğunu düşünmek de yanlış.

        Amerikan Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Dr. Ayfer Aydın, bütün yükümüzü taşıyan ayaklarımızın bakımında en dikkat edilmesi gerekenin tırnak batıkları olduğunu söylüyor. Dr. Aydın, yanlış ayakkabı seçimi, tırnakların hatalı ve yanlış kesilmesi, mantar gibi tırnak hastalıklarının oluşturduğu şekil bozuklukları, gebelik döneminde ayakta oluşan ödem ve şişliğin batık oluşmasına zemin hazırlayabileceğini dile getiriyor. Ayak tırnaklarınızı düz biçimde keserek batık oluşmasını engellebilirsiniz. Acı ve ağrı şeklinde kendini gösteren batıkların yaşam kalitenizi etkilemesine ve estetik olarak görüntünüzü bozmasına izin vermeyin.

        KURUYAN AYAKLARA

        Kuru ayakları nemlendirerek yoğun bakım sağlayan Neutrogena Hızlı Emilen Ayak Kremi, kolay emilimi sayesinde gün içinde rahatça kullanılabiliyor çünkü ayaklarda ıslaklık hissi yaşatmıyor. Seride kurumuş ve hasar görmüş ayaklar, çatlak topuklar ve nasırlaşmış ayaklar için ayrı içerikler bulunuyor.

        TOPUKLARA NEM TAKVİYESİ

        Lapitak'ın kurumuş ve yıpranmış topuklar için geliştirdiği topuk çatlak kremi, allantoin ve gliserinle zenginleştirilmiş formülüyle kuruluk problemi yaşayan topukları onarıyor ve ipeksi bir görünüm kazandırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ