Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Gece yatarken işitme cihazlarını çıkarın!

        Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Kodaş, işitme cihazı kullanan hastaların kulakta iltihap, mantar oluşmasının önlenmesi için "Gece yatarken cihazınızı çıkartın, doktor kontrollerinizi aksatmayın" uyarısında bulundu.

        HEM UĞULTU HEM DE İŞİTME KAYBINA ÇÖZÜM

        Op. Dr. Tuncay Kodaş, işitme kaybı olan hastaları öncelikle işitme kaybının nedenini araştırdıklarını, detaylı tetkik ve odyimetrik incelemenin ardından tedavi şeklini belirlediklerini söyledi. Orta ve ileri derecedeki işitme kayıplarında işitme cihazı önerdiklerini belirten Dr. Kodaş, "Bu inceleme sırasında hastalarda çınlama ile birlikte işitme kaybı, baş dönmesi, orta kulakta veya kulak zarında bir problem olup olmadığına bakıyoruz. Bu değerlendirme neticesinde bir tedavi protokolü hazırlıyoruz. Çınlanma, uğultu ve işitme kayıplarına yönelik işitme cihazları bulunuyor. Çınlama için medikal tedavi de uyguluyoruz" dedi.

        KANAL İÇİ İŞİTME CİHAZI

        İşitme cihazlarının görsel açıdan sorun olduğuna inanıp kullanmak istemeyen bir hasta grubunun olduğunu belirten Dr. Kodaş, "Bu hasta grubuna yönelik kanal içi işitme cihazı geliştirildi. Ancak orta dereceli kayıplarda kanal içi cihazı kullanabiliyoruz. İleri derecede işitme kaybı olanlar için de kanal içi işitme cihazı yöneltmeye yönelik cihazlar ileride geliştirilecektir. Neticede kulağa yabancı bir cisim takılıyor. Bu cihaz dış kulak yolu iltihaplara, mantara yol açabiliyor. Bu sorunları önlemek için cihazı ara ara çıkarıp kulağı havalandırmak gerekiyor. Biz hastalarımıza gece cihazlarını çıkartmalarını sabahta kalktıklarında yeniden takmalarını öneriyoruz. Yine cihaz başka rahatsızlıklara da yol açabileceğinden hastalarımıza belli aralıklarda kulak burun boğaz uzmanı muayenesini de öneriyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ