Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkan Yardımcısı Marie-Paule Kieny, Zika virüsünün gelecek aylarda yayılabileceğini bildirdi.
Fransa'da yapılan, 43 ülkeden 600 uzmanın katıldığı Zika Zirvesi'nde konuşan Kieny, hastalığın gelecek aylarda kayda değer bir yayılma potansiyeli bulunduğunu söyledi.
Hastalığın dünyada daha önce görülmediği alanlara da ulaşabileceğine işaret eden Kieny, virüsün sivrisinekten insana bulaştığı ve sonrasında cinsel temasla da bulaşma olasılığının bulunduğu göz önüne alındığında, Avrupa'da sivrisinek sezonunun başlamasıyla Zika virüsü vakalarında belirgin bir artış olabileceğini kaydetti.
Kieny, aşı bulunması için resmi klinik çalışmalarına yıl sonuna kadar başlanacağını da dile getirdi.
Araştırmalar virüs hakkında çok az şeyin bilindiğini ortaya koydu
Paris'te başlayan ve iki gün sürecek zirvede, Latin Amerika'da patlak veren ve dünyanın geri kalanı için de tehlike oluşturduğu düşünülen virüsle ilgili çalışmalar masaya yatırılıyor.
Son dönemde yapılan araştırmalar, DSÖ'nün "kamu sağlığı acil durumu" ilan ettiği hastalığa neden olan virüs hakkında çok az şeyin bilindiğini ortaya koydu.
Virüsün insan vücudunda ne kadar süre yaşayabildiği, hastalarla cinsel temasın riski, hastalığın neden olabileceği diğer hastalıklar ve hangi sivrisinek türlerinin virüs taşıyıcısı olduğu konuları da dahil pek çok konuda henüz araştırmalar tamamlanabilmiş değil.
AA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.