Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Vücudunuzu deşarj etmenin yolları

        Yeryüzündeki diğer memelilerin aksine insanlar iki ayak üzerinde yürürler. Vücudumuz üst kısmında, başın dahilolduğu pozitif bir kutupla, alt kısmında ise ayakların dahil olduğu negatif bir pil gibi davranır. Pozitif yükümüzüevrenden, negatif yükümüzü ise topraktan alırız. Enerji akışı ne kadar sağlıklıysa vücudumuz da o kadar sağlam vesağlıklı olur. Kozmik enerjiyi nefesle, suyla temas ederek ve bitkisel esaslı besinler yiyerek alırız. Bu yüzden enideali su, bitkisel besinler, bitki alemi ve havayla temas halinde yaşamaktır. Hipokrat’ın şöyle bir sözü vardır:

        “EN İYİ AYAKKABI GİYİLMEYEN AYAKKABI"

        Yeniboyutlar.com'un 'İyileşmeyecek Hastalık Yoktur, Prof. Dr. Mikhail Tombak' kaynaklı haberine göre; Atalarımızın, tabanları sentetik malzemeden şık ayakkabıları yoktu. Hayatlarının büyük bölümünü yalınayakgeçirirlerdi. Bu nedenle de sağlıkları bizimkine kıyasla daha iyi durumdaydı. Bağışıklık sistemleri daha güçlüydü.

        Gelişmiş uygarlığımızın yarattığı bambaşka koşullarda yaşıyoruz artık. Çıplak ayakla fazla zaman geçirmemizeimkan yok. Ama yine de yapabileceğimiz şeyler var. Sabah çiy üzerinde, deniz kıyısında, kumsalda, hatta karüstünde günde bir-iki dakika yürümek gibi... Ya da ayaklarınızı her gün soğuk suyun altında bir-iki dakika tutmakgibi. Böylece, bağışıklık sistemini pek çok hastalığa karşı güçlendirmiş olursunuz.

        İŞTE YALINAYAK YÜRÜMENİN FAYDALARI

        Yalınayak yürümek yalnızca bizi ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmekle kalmaz. Aynı zamanda sırt, omuz ve bacakkası ağrılarının da önüne geçer. Yaşınız kaç olursa olsun sık sık çıplak ayakla tedavi edici yürüyüşler yapın.Sağlığınızın günden güne iyileştiğini fark edeceksiniz. Enerjiniz artacak, daha iyi uyuyacaksınız, ruh haliniz daha iyiolacak ve yaşama sevinciniz yükselecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ