Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ukrayna'da bulamadığı şifaya Türkiye'de kavuştu

        Ukrayna, Rusya, Macaristan, İsrail, Almanya'daki tedavi seçeneklerindeki risk nedeniyle Türkiye'ye gelen sara hastası Ukraynalı Aleksandır Sheretun, geçirdiği beyin ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu.

        Hastaneden yapılan açıklamaya göre, 3 yıl önce sara nöbetleri geçirmeye başlayan 45 yaşındaki Ukraynalı Aleksandır Sheretun'a, ülkesinde sol beyinde tümör teşhisi konulurken, ameliyat tehlikeli olacağı gerekçesiyle nöbet önleyici ilaçlar verildi. Bu sürede Sheretun'un beynindeki tümör büyümeye devam ederken, sara nöbetleri daha sık gelmeye başladı.

        ÜLKE ÜLKE GEZDİ AMA...

        Nöbet önleyici ilaçlar etkisiz kalınca ve kendisine "ameliyat yapılamaz" denilince Rusya'ya giden Sheretun, ameliyatın ardından kalıcı sakatlık ve felç olasılığı nedeniyle Rusya'da beyin ameliyatı olmayı kabul etmedi. Macaristan'da ameliyat yapılamayacağını öğrenen Sheretun, daha sonra İsrail'de tedavi şansını denemek istedi. Burada da tümörün yüzde 60'ının alınabileceği, ancak konuşmasının daha da bozulacağı, Almanya'da ise ameliyatın riskli ve tehlikeli olacağını öğrenen Sheretun, Ukrayna'daki bir nöroloji profesörü tarafından Türkiye'ye yönlendirildi.

        Aleksandır Sheretun, ağustosta beyindeki tümöre bağlı dirençli epilepsi tedavisi için özel bir hastaneye yatırıldı. Tıbbi testler ve muayenesinin ardından Sheretun'un konuşamadığı ve konuşulanı anlamadığı, sağ kol ve bacağında güç kaybı (hemiparezi) ve duyu kaybı tespit edildi. Sheretun'un beynin sol tarafındaki tümörün ameliyatla alınması için konsey kararı alındı.

        6 SAATLİK BEYİN AMELİYATI

        Tümör ve sara nöbetleri için planlanan beyin ameliyatı, Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Hidayet Akdemir ve Op. Dr. Türker Karancı, anestezist Dr. Şener Demiroluk oluşan ekip tarafından 6 saatte gerçekleştirildi.

        Prof. Dr. Akdemir, hastanın beyninin sol tarafında (insular) yavaş büyüyen tümörün, beynin derin yapılarından (hipokampus amigdalayı) tuttuğunu, bu nedenle sara nöbetlerinin sıklaştığını ve ilaçlara dirençli hale geldiğini anlattı.

        Ameliyatla tümörü aldıklarını ifade eden Akdemir, ameliyat sonrası beyindeki tümöre bağlı basınç ortadan kalkınca, hastanın konuşmasının düzeldiğini, kolundaki ve bacağındaki felçlerin iyileştiğini, sara nöbetlerinin önlendiğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ