Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kenelere karşı etobur karıncalar

        Kastamonu'nun Hanönü ilçesindeki ormanlık alanlarda keneler başta olmak üzere orman zararlısı böceklere karşı, Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğünce etobur kırmızı karıncalarla biyolojik mücadele yürütülüyor.

        Hanönü Orman İşletme Şefi Mustafa Şen, orman zararlılarına karşı yapılan biyolojik mücadelede kırmızı karıncaların öneminin büyük olduğunu belirterek, kırmızı orman karıncalarının etobur olduklarını, keneler başta olmak üzere ağaçlara zarar veren böcekleri yiyerek beslendiklerini söyledi.

        Hanönü ormanlarının kırmızı karıncaların doğal yaşam alanı olduğunu, orman işletme şefliği olarak sadece karıncaların korunmasını sağladıklarını aktaran Şen, şu bilgileri verdi:

        ''Karıncalar sayesinde ilçemizdeki kene vakalarının sayısı azaldı. Karıncalar hem keneleri hem de orman zararlısı böcekleri yediklerinden bizim için çok kıymetliler. Bundan dolayı bu canlıların kışın yaklaşmasıyla yuvalarından dışarıya attıkları toprak ve çöp yığınlarına domuzların zarar vermemesi için çaba harcıyoruz.''

        Karınca yuvalarının dışındaki toprak ve çöp yığınlarının kimi zaman bir insan boyuna yaklaştığını vurgulayan Şen, etobur bir kırmızı karınca kolonisinin yılda yaklaşık 24 kilogram böcek yediğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ