Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Guınness'e aday kalp ameliyatı

        Çorum'da kalp krizi geçiren ve acil olarak Ankara'ya getirilen Taner Uslu (42), ayrı damarlara aynı anda yapılan 12 bypass ile hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Kerim Çağlı, gerçekleştirilen ameliyatın dünyada bir ilk olduğunu ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuru yapacaklarını söyledi.

        Ankara Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği, Guinness Rekorlar Kitabı'na aday bir ameliyat gerçekleştirdi.

        12 KALP DAMARINA BY PASS

        Prof. Dr Kerim Çağlı, ekibiyle birlikte Uslu'yu acilen ameliyata aldı. Hastanın ameliyattan önce yaygın vücut atardamar hastalığı olduğunu belirleyen Prof. Dr. Kerim Çağlı, operasyonu şöyle anlattı:

        "Önce tıkalı olan sol bacak ana atardamar ile sol şah damarı balonlu tel kafes yöntemiyle açtık. Bu işlemlerin ardından ise koroner 3 ana atardamar ve yan dal atardamar tıkanıklığı olan hastaya ‘tam kanlandırma' yöntemi ile yandallarla birlikte 12 kalp damarına bypass işlemi yaptık."

        DÜNYADA İLK

        Ameliyatın başarılı geçtiğini dile getiren Çağlı dünyada ilk defa bir defada en çok bypasslama işleminin yapıldığını ifade etti. Daha önce 11 bypass işlemini 3 yıl önce yaptığını bildiren Çağlı şöyle konuştu:

        "Kliniğimiz yeni kuruldu. Daha 1 yıllık mazimiz var. Ancak kliniğimizde en son tıbbi ve teknolojik uluslararası standartlarda, nicelik ve nitelik yönünden üst seviyelerde cihazlarla çalışıyoruz. İlk yılımızda 150 açık kalp ameliyatı ve 2000 açık ve kapalı damar ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik."

        GUINNESS'E BAŞVURU

        Yapılan ameliyatın dünya örneklerini incelediklerini kaydeden Çağlı, şöyle devam etti: "Dünyada en fazla 11 damara bypass işlemi yapılarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girildiğini gördük. Biz de hastamızda alacağımız son tetkiklerimiz ile önümüz hafta başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin tıp alanında son yıllarda yapmış olduğu atağı bu şekilde tescillemiş olacağız."

        YAPAMAYIZ DEDİLER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ