Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Sahte internet siteleriyle 3 milyar TL'lik vurgun iddiası! - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son yılların en büyük dolandırıcılık operasyonunu başlattı.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, bu sabah 266 kişilik bir çeteye yönelik 40 ilde ‘Bahar Temizliği’ adı verilen operasyon başlatıldı.

        ÇALIŞMA 8 AY ÖNCE BAŞLADI

        Çalışma, 8 ay önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve polise gelen şikayetler üzerine başlatıldı. Gelen şikayetlerde birçok mağdur ‘izmirimkart’ ulaşım kartlarına bakiye yüklemek için girdiği ‘izmirimdoldur.net”, “kentwkart.net”, “izmirbledyieesi.net’ ve”eshottLzmir.net” gibi internet sitelerinde işlem yaptıkları halde ulaşım kartlarına bakiye yüklenmediklerini belirterek dolandırıldıklarını belirtti. Şikayetlerin artması üzerine başsavcılığın talimatıyla İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.

        REKLAM

        SAHTE SİTELERDE VURGUN

        Polisin yaptığı çalışmalarda, bu yöntemle dolandırıcılık yapan birçok internet sitesi tespit edildi. Belirlenen internet sitelerinin hepsinin dolandırıcılık amaçlı kurulduğu ve birbirleriyle bağlantılı olduğu kaydedildi. Emniyet güçleri, çetenin nasıl çalıştığını detaylarıyla ortaya çıkardı.

        REKLAM VERİP ÖN SIRAYA ÇIKIYORLAR

        Polisin ulaştığı bilgilere göre çete, İzmir’de kart dolumu, belediyede işlem yapmak , fatura ödemek veya vergi ödemek için kurdukları sahte siteleri, arama motorlarında en üst sıraya çıkarmak için reklam veriyordu. Bu işlemleri yapmak için arama motorlarına giren vatandaşlar, çetenin sahte internet siteleriyle karşılaşıyordu. Kredi kartıyla işlem yapan vatandaşın, hem parası hem de kredi kartının tüm bilgileri çetenin eline ulaşmış oluyordu. Çete üyeleri de elde edilen bu kredi kartlarından vatandaşın rızası dışında sanal pos üzerinden para çekiyordu.

        3 MİLYOR TL VURGUN

        Polis, bu yöntemle yaklaşık 3 milyar liralık haksız kazanç sağladıkları tespit edilen çetenin paranın izini nasıl kaybettiğini de tespit etti. Çete dolandırıcılık yöntemiyle elde ettiği paralarla kripto para ve döviz satın aldı. Yapılan uzun soluklu çalışmaların ardından, 266 kişilik bir çete tespit edildi.

        40 İLDE OPERASYON BAŞLATILDI

        Tespit edilen tüm bu çalışmaların ardından bu sabah 40 ilde ‘Bahar Temizliği” adı verilen operasyon başlatıldı. Sahte internet çetesine yapılan operasyonlarda şu ana kadar 182 kişi yakalandı. Operasyonlar devam ediliyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ