Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şakir Özkan Torunlar kimdir, kaç yaşında? İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar nereli?

        Resmi Gazete'deki Gazete'deki kararla İsrail Büyükelçisi olarak atanan Şakir Özkan Torunlar hakkında aramalar sıklaştı. İnternet kullancıları kullanıcıları, "Şakir Özkan Torunlar kimdir, kaç yaşında, nereli?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte İsrail Büyükelçisi olarak atan Şakir Özkan Torunlar hayatı...

        ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR KİMDİR?

        Şakir Özkan Torunlar 1960 yılında Mersin'de doğdu. TED Ankara Koleji'nde okuduktan sonra 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1983 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. Evli ve bir çocuk babasıdır.

        ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

        Çeşitli dış görevlerde bulunduktan sonra Ortadoğu Genel Müdür yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçisi oldu. , 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini yaptı. 2014 yılında Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürlüğüne getirildi. 17 Ocak 2017 - Mayıs 2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçisi oldu. 2021 yılı itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyeliği yaptı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ