Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG), kırsal ağ oluşturma ve iş birliği çalışmaları kapsamında Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneğine (OMYEGDER) ziyaret gerçekleştirdi.

        Birecik YEG Müdürü Hüseyin Sirhan, dernek uzmanı Ali Altunbaşak ve yatırımcılardan oluşan heyet, 19 Mayıs Belediye Başkan Vekili Recep Kaçar ile bir araya geldi.

        Ardından OMYEGDER'de dernek çalışmaları ve birlikte yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

        Burada 19 Mayıs Halk Eğitimi Merkezince açılan kurslar, yapılan çalışmalar ve OMYEGDER tarafından oluşturulan akıl ve zeka oyunları atölyesi, tıbbi ve aromatik bitkiler ve salep üretimiyle ilgili Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneğine ait örnek uygulama bahçeleri incelendi.

        - OMYEGDER'den tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine destek

        Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (EKOMDER) tarafından oluşturulan örnek üretim tarlalarında 20'ye yakın türün üretimi gerçekleştiriliyor.

        OMYEGDER de ürünlerin işlenmesi ve katma değerli hale getirilmesi amacıyla bitkiden, tohum ve çekirdekten yağ çıkarma makinesi temin edip EKOMDER'e verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler