Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Satrancın, çocukların kolayca erişebileceği bir spor dalı olması ve yaygınlaşması, yetenekli çocuklara ulaşılarak uluslararası alanda başarı sağlanması amacıyla İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) iş birliği 2005'ten bu yana devam ederek 20 yılı geride bıraktı.

BÜYÜK USTA SAYISI 1'DEN 17'YE ULAŞTI

Bu süre zarfında Türkiye’de, lisanslı satranç sporcu sayısı 30 binden 1 milyon 631 bin 075’e, satranç antrenörü sayısı 2 binden 87 bin 300’e, satranç turnuvaları sayısı 400’den 17 bine, satranç kulüplerinin sayısı 600’den 2 bin 692’ye, unvanlı sporcu sayısı 6’dan 283’e ve Türkiye’de Büyük Usta unvanlı kişi sayısı 1'den 17'ye ulaştı. Türkiye'deki son büyük ustaların yaşları, 12-13’e kadar indi.

Read more!
"TÜRKİYE'DE EN FAZLA LİSANSLI SPORCU SATRANÇTA"

Antalya'da bu yıl 2 bin 755 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne olan 2025 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'na, veliler, antrenörler ve hakemler de dahil olmak üzere 7 bini aşkın kişi katıldı.

Türkiye’de en fazla lisanslı sporcunun satrançta olduğunu belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, yaptığı açıklamada, "30 binle başladığımız lisanslı sporcu sayısı bugün 1 milyon 631 bine ulaştı. Satranç, Türkiye’de en fazla lisanslı sporcuya sahip spor dalı. 20 yılda satrançta 45 dünya şampiyonluğu, 41 dünya ikinciliği, 45 dünya üçüncülüğü alınmış. Farklı zorluk derecesindeki turnuvalarda 108 Avrupa şampiyonluğu, 100 Avrupa ikinciliği, 88 Avrupa üçüncülüğü kazanılmış. Ne kadar çok çocuğa ulaşırsak ülkemizin satrançtaki başarılarının da o denli artacağına, başarılı çocuklarımızın arasından daha çok büyük usta çıkacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ