Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Nuriye Gülmen için istenen tahliye talebi reddedildi

        Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı davada savcı, Nuriye Gülmen hakkında adli kontrolle tahliye edilmesi talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı, Gülmen'in duruşma salonunda hazır edilmesi için yazılan yazıya Numune Hastanesi'nden cevap geldiğini belirterek, hastanenin Gülmen'in sağlık durumu nedeniyle duruşmada hazır edilemeyeceği cevabını verdiğini söyledi. Başkan, iddia makamının geçen celse esas hakkındaki mütalaasını bildirdiğini ve sanık ve müdafilerine esas hakkındaki savunmaları için süre verildiğini anımsattı. Söz hakkı verilen duruşmanın savcısı, geçen celse vermiş oldukları mütalaayı esas itibariyle tekrar ettiğini ifade ederek, dosyada toplanmamış delilin kalmamış olması ve sanıkların delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmaması unsurlarını göz önünde bulundurarak, tutuklu sanık Gülmen'in adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verilmesini talep etti.

        REKLAM

        TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

        Gülmen hakkında istenen tahliye talebi, "kuvvetli suç şüphesi" ve "atılı suçun mahiyeti" gerekçesiyle reddedilerek tutukluluğun devamına karar verildi. Duruşma 1 Aralık'a ertelendi.

        GÜLMEN: TAHLİYE TALEBİMİ TEKRAR EDİYORUM

        Duruşmanın öğleden önceki bölümünde söz hakkı verilen Gülmen, "Tahliye talebimi tekrar ediyorum. Geçen duruşmada bu talebimi zaten dile getirmiştim ve bunun gerekçelerini uzun uzun anlatmıştım. Bu yüzden tekrar aynı gerekçeleri dile getirmeyeceğim. İki celsedir tutukluluğumun sağlığım açısından ne kadar olumsuz etki yaptığını anlatmıştım" demişti.

        Semih Özakça 20 Ekim'deki duruşmada elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmişti. Aynı duruşmada,Nuriye Gülmen hakkında ise tutukluluğa devam kararı çıkmıştı.

        HAKVERDİ: SESLERİNİ DUYURAMAYINCA AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR

        DHA'nın geçtiği bilgiye göre; Sanık avukatlarından Murat Yılmaz, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine başlamasının örgüt talimatı olmadığı yönünde CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin bilgi sahibi olduğunu ve tanık olarak dinlenmesini istedi. Talep mahkeme tarafından kabul edilerek Ali Haydar Hakverdi tanık olarak dinlendi. Hakverdi, 15 Temmuz darbe girişimini ardından kamudan birçok kişinin ihraç edildiğini, haksız yere ihraç edilenlerin partilerine başvuru yaptığını belirterek, "Bunlarla ilgili bir komisyon kurduk. Nuriye Gülmen de Acun Karadağ ile birlikte komisyona başvuru yaptı. Ancak Gülmen komisyondan bir sonuç alamayacakların inandıklarını ve Yüksel Caddesi'nde oturma eylemine başlayacaklarını söyledi. Biz de suçsuz olduklarına inandığımız insanların işlerine iade edilmesi için girişimlerde bulunduk. Ak Partili yetkililerle görüştük. Bu kişiler belki risk almak istemediler. Ancak o dönemde bu insanlar işerine iade edilseydi bu aşamaya gelmezdi. Şu an ördükleri duvar, 'aman ha yıkılmasın' diye ısrarlarını sürdürüyorlar" dedi.

        DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK YAŞANDI

        İHA'nın aktardığına göre; Sincan'da görülen davada Nuriye Gülmen'in tutukluluk kararının devamına karar verilmesin ardından bir grup oturma eylemi yapmak istedi. Uyarılara rağmen eylemi sonlandırmayan gruba polis ekipleri müdahale etti. Çıkan arbedede 10 eylemci gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ