Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Serenay Sarıkaya kimdir?

        Genç yaşına rağmen güzelliği ve başarısı ile göz dolduran Serenay Sarıkaya severleri tarafından merak konusu oldu ve hayatı ile ilgili bilgiler yoğun bir şekilde araştırılıyor. Genç ve güzel oyuncu Seranay Sarıkaya kimdir? Seranay Sarıkaya aslen nereli? Seranay Sarıkaya evli mi? Seranay Sarıkaya’nın boyu ve kilosu kaç? Seranay Sarıkaya kaç yaşında? Kısaca Seranay Sarıkaya’nın hayatı ve bilinmeyenleri hakkında tüm merak edilenleri detayları ile sizler için derledik.

        1 Temmuz 1991 (29 yaşında) tarihinde Antalya'da dünyaya gelen güzel oyuncu Serenay Sarıkaya yengeç burcundadır. 1,75 cm boyu ve 53 kg ağırlığında olan genç oyuncu 15 yaşında katıldığı güzellik yarışmasında jüri özel ödülünü almış o dönemlerde şansı açılmıştır.

        REKLAM

        Annesinin ismi Ümran Seyhan, babasının ismi ise Mustafa Sarıkaya’dır. Ailesi ile birlikte bir süre Antalya’da yaşamış olan Serenay Sarıkaya henüz 7 yaşında iken anne ve babası boşanmıştır. Yaşanan bu ayrılığın ardından babası başka birisi ile yeniden bir evlilik yapmış, buna istinaden de Serenay Sarıkaya annesi ile birlikte İstanbul’a yerleşmiş ve bundan sonraki yaşantısını İstanbul’da sürdürmüştür.

        Lise eğitimini Antalya Muratpaşa’da bulunan Saime Salih Konca Lisesi'nde tamamlayan Sarıkaya, üniversite eğitimi yurt dışında tamamlamak istemiş, ancak bunu başaramayarak üniversite eğitimi almamıştır.

        Çocukken kesinlikle oyuncu olmayı düşünmeyen Sarıkaya, modellik yapmayı çok istiyordu. Uzun bir süre voleybol oynadı ve bir dönem basketbolla ilgilendi ayrıca bir sürede tenisle de ilgilenen Serenay Sarıkaya, kariyeri öncesinde Latin danslarına da merak saldı. Serenay Sarıkaya henüz 15 yaşındayken Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'na katıldı ve yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü. Bu ödülü almasının ardından ismini duyurarak oyunculuk kariyerine başlamış oldu.

        REKLAM

        İlk oyunculuk deneyimini 2006 yılında romantik komedi tarzında olan Şaşkın isimli filmde yaşayan güzel oyuncu daha sonra 2008 yapımı Plajda filmi ile birlikte yine aynı yıl içinde Peri Masalı adlı dizide ve Limon Ağacı isimli dizilerde oyunculuk kariyerini devam ettirmiştir.

        Yine 2008 yılında Adanalı dizisinde boy gösteren Serenay Sarıkaya 2010 yılında Miss World Türkiye güzellik yarışmasında Miss Turkey ikinci seçilerek dikkatleri tekrar üzerine toplamayı başararak şöhretine şöhret katmıştır

        2010 - 2012 yılları arasında Lale Devri, 2013 -2015 yılları arasında Medcezir, Behzat Ç Ankara Yanıyor gibi projelerde yer alan oyuncu 2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını ödülüne layık görülmüştür. 2017 yılı içerisinde Fi ve Çi dizilerinde başarılı bir ferformans sergiledikten sonra 2019 yılının Şubat ayında sahneye koyulan Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahip "Alice Harikalar Diyarında” müzikalinde muhteşem bir parformans sergileyerek adından sıkça söz ettirdi.

        REKLAM

        Serenay Sarıkaya Altın Kelebek Ödülü’ne de sahip olan oyunculardan birisidir. Türkiye’de inanılmaz bir hayran kitlesine sahip olan güzel oyuncu resmi sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmakta ve büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Günümüz itibariyle resmi instagram hesabında ki takipçi sayısı 9 milyonu geçmiş durumdadır. Bu sayı twitter hesabında ise 2 milyon civarında seyretmektedir.

        Hayranları ve takipçileri tarafından sık sık merak edilen bir diğer konu ise Serenay Sarıkaya’nın sevgilisidir. Bir dönem Medcezir dizisinde oynarken rol arkadaşı Çağatay Ulusoy ile birliktelik yaşayan güzel oyuncu daha sonra bir reklam filminde birlikte rol aldığı genç ve yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin ile uzun bir süre birliktelik yaşadılar. Hayranları tarafından çok yakıştırılan ve evlilikleri beklenen çiftin ani kararla ayrılmaları hayranlarını ziyadesi ile üzdü. Son olarak usta komedyen Cem Yılmaz ile aşk yaşayan Serenay Sarıkaya şuan hayatından memnun gibi görünüyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ