Sicilya'da batan yattaki kayıplar robotlarla aranıyor
İtalya'nın Sicilya adası açıklarında Pazartesi sabaha karşı batan lüks teknenin enkazında arama çalışmaları güçlükle ilerliyor. Kayıp 6 kişinin mahsur kaldığı düşünülen kabinlere dalgıçların ulaşmakta zorlanması nedeniyle sualtı robotlarına başvuruluyor
ABONE OL
Şiddetli fırtına ve hortumda batan Bayesian isimli teknedeki 22 kişiden 15’i kurtulmuş, bir kişinin ise cesedine ulaşılmıştı. İtalya basınına göre teknenin 10 kişilik mürettebatından 9’u sağ kurtulurken cesedi bulunan kişi aşçı Recaldo Thomas.
İki günden uzun süredir aranan kayıplar ise İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch ile 18 yaşındaki kızı Hannah, Morgan Stanley International'ın başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Judy Bloomer, çok uluslu hukuk firması Clifford Chance'tan ABD'li avukat Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo.
Arama çalışmalarına katılan dalgıç ekiplerinin İtalya basınına verdiği bilgiye göre yaklaşık 50 metre derinlikteki enkazda komuta köprüsünün ötesine geçerek kabinlere ulaşmak henüz mümkün olmadı.
Dalgıçların bu derinlikte en fazla 12 dakika kalabilmesi ve geçişleri tıkayan nesneler yüzünden çalışmalar güçlükle ilerliyor. Dalgıç ekiplere destek amacıyla sulatı robotları da kullanılıyor.