Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, selden etkilenen Kangal ilçesinde incelemelerde bulundu.

        Karasu, yaptığı yazılı açıklamada, Kangal, Şarkışla, Zara, Gürün, Suşehri ve Gemerek ilçeleri ile köylerde etkili olan sağanak yağışın sele neden olduğunu, tarım arazilerinin büyük zarar gördüğünü, iş yerlerini su bastığını bildirdi.

        İl ve ilçe yöneticileriyle Kangal ilçesinde selden zarar gören alanlarda incelemede bulunduğunu ve üreticileri dinlediğini aktaran Karasu, üreticilere geçmiş olsun dileğini iletti.

        Selden zarar gören bölgelerin "Afet Bölgesi" ilan edilmesi ve üreticilerin borçlarının 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi amacıyla TBMM'ye kanun teklifi verdiğini kaydeden Karasu, "Sosyal devlet ilkesi gereği olarak vatandaşın, beklenmeyen zarar ve hasarlar karşısında desteklemek ve yeniden üretim yapabilecek duruma getirilmesi için teklifin gereği yerine getirilmelidir." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler