Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sivas'ta rekor sıcaklık | Son dakika haberler: O kentimiz asrın en sıcak 20 Ocak'ını yaşadı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da, İSKİ'nin bugün açıkladığı verilerine göre barajlardaki doluluk oranı yüzde 30'a düştü. Yağmur ve karın yağmaması, sıcaklığın ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesinin oluşması üzerine cuma namazı sonrası camilerde yağmur duası edildi.

        HUTBELERİN ARDINDAN "YAĞMUR DUASI" YAPILDI

        DHA'da yer alan habere göre İstanbul Müftülüğü'nün talimatı ile kentteki bütün camilerde hutbenin ardından 'Yağmur Duası' yapıldı. Avcılar Merkez Ulu Camii'nde de yüzlerce kar ve yağmur yağması için dua etti.

        KÜRESEL ISINMA VE KURAKLIK TEHLİKESİ

        Son yıllarda artan küresel ısınma ve beraberinde yaşanan kuraklık her gecen gün etkisini biraz daha hissettiriyor.

        BAHARIN HABERCİSİ ÇİÇEKLER AÇIYOR

        İHA'da yer alan habere göre kış mevsiminin ortasında olmamıza rağmen halen kar yağmaması, daha kış gelmeden baharın habercisi çiçeklerin açması, ayıların kış uykusuna yatmaması şaşkınlıklara neden oluyor.

        1974'ÜN 20 OCAK'INDA EKSİ 24 DERECEYDİ

        Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan, kış aylarında Sibirya’yı aratmayan Sivas da, yaşanan mevsimsel kaymadan etkilendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1930 yılından günümüze kadar tuttuğu kayıklara göre Sivas’ta 20 Ocak tarihlerinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı 1974 yılında sıfırın altında 24 derece oldu.

        REKLAM

        Tüm yılların genel ortalaması alındığında 20 Ocak tarihlerinde ölçülen ortalama en düşük sıcaklık sıfırın altında 8.5 derece olurken ortalama en yüksek sıcaklık ise 0.3 derece oldu.

        93 YILIN REKORU KIRILDI: 14 DERECE

        Sivas’ta son 93 yılda 20 Ocak tarihlerinde ölçüler en yüksek hava sıcaklığı 9.6 derece olurken bugün termometreler 14 dereceyi gösterdi. Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından tespit edilen bu sıcaklık son 93 yılın rekoru oldu.

        TİŞÖRTLE ÇIKIP DONDURMA YEDİLER

        Sivaslılar bu mevsimde hiç bu kadar sıcak bir havayla karşılaşmadıklarını belirterek, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını dile getirdiler. Montların çıkartıldığı Sivas’ta birçok kişinin tişörtlerle dışarı çıktığı görüldü.

        Bu tarihte Sibirya soğuklarının yaşanması gereken Sivas’ta tarihi kent meydanında tişörtlerle oturup dondurma yiyen gençler dikkat çekti.

        DÜN EN SICAK İL ZONGULDAK OLDU

        AA'da yer alan habere göre de Türkiye'de dün en yüksek hava sıcaklığı, 25,1 dereceyle Zonguldak'ta ölçüldü.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "gerçekleşen en yüksek sıcaklıklar" verilerine göre, Zonguldak dün Türkiye'nin en sıcak ili olarak kayıtlara geçti.

        Buna göre, Alaplı ilçesinde hava sıcaklığı 25,1 derece olarak kaydedildi.

        Türkiye'nin en sıcak ikinci yeri 24,9 dereceyle Bursa'nın Mudanya, üçüncü yeri ise 24,4 dereceyle Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesi oldu.

        Öte yandan bugün de hava sıcaklığının 20 dereceye ulaştığı Alaplı ilçesinde güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahilde, park ve bahçelerde vakit geçirdi.

        Vatandaşlardan Muammer Özdemir, AA muhabirine, ocak ayında ilk kez böyle bir havayla karşılaştığını belirterek, "70 yaşındayım, daha bu yaşıma kadar ocak ayında böyle bir hava görmedim. Yazdan kalma bir gün. İnşallah bunun arkası iyi olur; yağmur ve kar yağar topraklar ıslanır, kıtlık olmaz." dedi.

        Ayşe Özdemir, ocak ayında kar yağmasını beklerken sıcak hava karşısında şaşkınlık yaşadıklarını kaydetti. İsa Yorulmaz, hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiğine işaret ederek, "İnşallah kar ve yağmur yağar da toprak ıslanır. Şu anda ekilen ekinler dahi çıkmamışlar kuraklıktan. İnşallah yağmur yağar da çiftçimiz mahsullerini alır, zor durumda kalmaz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ