Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siyasilerin bayram mesajları!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında "Kurban Bayramımızın sizin, sevdiklerinizin, ülkemizin ve İslam âleminin huzur, barış ve refahına vesile olmasını dilerken, her birinizi kalpten selamlıyorum" dedi.

        TBMM Başkanı Şentop, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada "Aziz Milletim. Bütün dünya ile birlikte bizim de hayatımızı etkileyen koronavirüsün gölgesinde, bir bayramımızı daha kutlamanın buruk sevinci içindeyiz. Hangi hâl içinde olursak olalım, bayramlarımızın bizi tazelediğini, duygularımızı toplumsal bir sevinç ânına çevirdiğini biliyoruz. Birbirimize biraz daha anlayış ve arttırılmış bir hoşgörü ile yaklaştığımız bayram günlerinde, hayatımızın akışı da kısa süreliğine değişiyor. Bayram bilinci bütün kötümserliklerimizin üzerine bir sünger çekip bizi adeta yeni bir başlangıç noktasına, yeni bir umut kapısına getiriyor. Kurban Bayramımızın sizin, sevdiklerinizin, ülkemizin ve İslam âleminin huzur, barış ve refahına vesile olmasını dilerken, her birinizi kalpten selamlıyorum. Duamız odur ki; Aziz Milletimizin birlik ve dirliği ebedî olsun, yeryüzü iyilik, merhamet ve adalet yurdu olsun. Cenab-ı Hak Bayram sevincimizi dâim etsin" dedi.

        REKLAM

        BAKAN KOCA: AŞISINI YAPTIRMAYI ERTELEYENLERLE LÜTFEN KONUŞALIM

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından videolu Kurban Bayramı mesajı yayımladı. "Buruk, gözümüz gelecekte üç bayram yaşadık. Salgın henüz son bulmamış olsa da bu bayram önceki üç bayramdan farklı; artık aşı var. Milyonlarca insan aşı oldu. Henüz olmayanlar da peş peşe aşı yaptırmaya devam ediyor." ifadesini kullanan Koca, azalan endişelerin, kavuşulan özgürlüğün uyulan tedbirler ve aşının sonucu olduğuna dikkati çekti.

        Bakan Koca, şunları kaydetti: "Bilmenizi isterim ki bu gidiş, salgının geri dönüşünün olmadığı bir gidiştir. Şu anki bilgiler Kovid-19'un uzun vadede aşıyla ortadan kalkabileceğini göstermektedir. Çünkü aşı, hastalığın kolay, belki de hiç fark edilmeyecek şekilde geçirilmesini sağlamakla kalmamaktadır, bulaştırıcılığını da önleyebilmektedir. Bunun için hatırlatıyorum, aşınızı oldunuz mu? Aşısını olanlardan yine bunun için istirham ediyorum; 'ben aşımı oldum, sağlığım için gerekeni, topluma karşı da görevimi yaptım' demekle yetinmeyin, bu iş aşılanma oranı yüzde 100'e yaklaşınca bitecek. Aşısını yaptırmayı erteleyenlerle lütfen konuşun."

        'TEDBİRLERE DEVAM EDELİM' ÇAĞRISI

        Sağlık Bakanı Koca, mesajında, "İşi sağlama alıncaya kadar tedbirlere devam etmeliyiz. Bayram günlerinde tıpkı eskisi gibi dikkatli olmalıyız ki bu salgın dönemindeki son bayram olsun. Kurban Bayramı'nızı yürekten kutluyorum, gelecekteki bayramların hazırlıklarına şimdiden başlamalıyız" ifadelerine yer verdi.

        BAKAN SOYLU: BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sevgi, yardımlaşma ve iyiliğe dair her şeyin dalga dalga insanlığı sardığı bir bayrama daha ulaşıldığını ifade etti. Dünyanın büyük sabır testinden geçtiği ve insanların birbirine kavuşmayı özlediği bu süreçteki bayramın çok farklı, çok anlamlı ve çok daha mutluluk verici biçimde hafızalarda yer alması dileğinde bulunan Soylu, şunları kaydetti:

        "Bu kavuşmanın verdiği mutlulukların üzerine gölge düşmemesi için sevdiklerimize sağ salim kavuşmak ve bayramı huzurla geçirebilmek için İçişleri Bakanlığı olarak, her zaman olduğu gibi görev ve sorumluluk alanımıza giren bütün önlemleri almış bulunmaktayız. 14-26 Temmuz tarihlerini kapsayacak şekilde 226 bin 586 polis ve jandarmadan oluşan toplam 120 bin 372 ekip/tim görevlendirilmiştir. Bununla birlikte, polis ve jandarma müfettişlerimiz de güzergahlarda ve kazaların yoğunlaştığı kara noktalarda ekipler tarafından alınan tedbirleri denetlemek üzere sahada olacaktır. Merkez teşkilatımızdan da Emniyet Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardımcılarımız ve Daire Başkanlarımızdan oluşan ekiplerimiz, yine aynı şekilde güzergahlarda alınan trafik tedbirlerini ve görevli personeli denetlemek üzere sahada çalışmalarını sürdüreceklerdir. Ayrıca şehirler arası otobüsler de sivil personelle denetlenecektir. Normal bir yolcu gibi otobüslere binip denetleme yapmak üzere toplam 690 personel görevlendirdik. Bunun yanı sıra havadan helikopter ve dronlarla denetimlerimiz de bayram tatili süresince yoğun olarak devam edecektir."

        Soylu, maket trafik araçları ve maket trafik polislerinin de riskli bölgelerde yer aldığını, uyarı levhalarıyla önceden sürücülere bildirilmek koşuluyla radar denetimlerinin kesintisiz devam edeceğini bildirdi.

        'BU BAYRAMDAKİ TRAFİK SLOGANLARINI 'YOL VER HAYATA' OLARAK BELİRLEDİK'

        Bu bayramdaki trafik sloganlarının "Yol Ver Hayata" olarak belirlediklerini vurgulayan Soylu, şu ifadeleri kullandı: "İnşallah yola çıkan tüm vatandaşlarımız, bu kampanyanın hatırlatması ve uyarısıyla emniyet kemerlerini takarak, hızlarını azaltarak, yaya geçişlerine öncelik vererek, uykusuz yola çıkmayarak, uzun yolculuklarda muhakkak kısa molalar vererek, bilhassa direksiyon başında cep telefonlarını kullanmayarak acı haberler almadığımız bir bayram yaşamamıza katkıda bulunacaklardır. Elbette ki bütün bunları yaparken ve bayram ziyaretlerimizde temizlik-maske-mesafe kurallarına riayet edilmesi gerektiğini, tehlikenin hem dünyada hem de ülkemizde tamamen yok olmadığını da hatırlatmak isteriz.

        Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit yakınlarımız, gazilerimiz onların aileleri olmak üzere yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bayramın hepimiz için, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Milletimizin ve tüm ümmetin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Milletimizin ve tüm ümmetin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı bayramlar" ifadelerini kullandı.

        BAKAN BİLGİN'İN MESAJI

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bayramımız mübarek olsun. Tüm Türk ve İslam alemine sağlıklı, huzurlu bir bayram temenni ederim" ifadelerini kullandı.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Bizi bir Kurban Bayramı'na daha kavuşturan; paylaşmanın, dayanışmanın ruhunu yaşatan Allah’a hamdolsun. Bayramımız mübarek olsun. Tüm Türk ve İslam alemine sağlıklı, huzurlu bir bayram temenni ederim" açıklamalarında bulundu.

        KARAMOLLAOĞLU'NUN BAYRAM MESAJI

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kurban Bayramı namazını kurmaylarıyla birlikte Balgat Hamidiye Camii´nde kıldı. Camii çıkışı açıklama yapan Karamollaoğlu, vatandaşların Kurban Bayramı´nı kutlayarak, "Elbette Kurban Bayramı´nı idrak ettik, namazlarımızı kıldık. Bütün milletimizin Kurban Bayramı´nı tebrik ediyorum. Cenabı Hak inşallah daha güzel, sağlıklı günlerde Kurban Bayramı´nı yeniden idrak etmemizi bizlere nasip eder" diye konuştu.

        'CENABI HAK O ACILARI BİR DAHA GÖSTERMESİN'

        Karamollaoğlu, Kurban Bayramı ile Kıbrıs Zaferi'nin aynı güne denk geldiğini hatırlatarak, "Tabi bu bayram, bu tarih bizim için başka manalar da ifade ediyor. Aynı zamanda Kıbrıs Zaferi'nin de 47'nci yıl dönümüne denk geldi. Cenabı Hak o acıları bir daha göstermesin, en büyük zaferleri nasip etsin. Bu Kıbrıs Zaferi münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanı Kıbrıs'ta bulunuyor. Bizim de Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Sayın Oğuzhan Asiltürk Bey de orada şu anda. Onların da ben bayramlarını tebrik ediyorum. Tabi onlar hem Kıbrıs Zaferi´ni idrak etmek hem de Kurban Bayramı´nı Kıbrıs'ta idrak etmek için oradalar" ifadelerini kaydetti.

        Karamollaoğlu, Saadet Partisi´nin kuruluş yıl dönümünün de 20 Temmuz'a denk geldiğini belirterek, "Biz tabi 20 Temmuz olarak ayrı bir özelliğimiz de var. Saadet Partimiz 20 Temmuz'da kurulmuştu. Bundan dolayı da biz Saadet Partimizin kuruluş yıl dönümünü de idrak etmiş oluyoruz. Ben bütün Saadet Partili kardeşlerimin bu kuruluş yıl dönümlerini de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

        FATİH ERBAKAN'IN BAYRAM MESAJI

        Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Günümüz dünyası, kaba kuvveti, imtiyazı ve menfaati hak sebebi sayan zihniyete sahip küçük bir azınlığın maddi gücü ellerinde bulundurdukları için hâkim oldukları bir dünyadır. Bu sebeple dünyanın her köşesini ve özellikle İslam coğrafyasını zulüm, çifte standart, sömürü, kan ve gözyaşı kaplamıştır. Tüm insanlık çok ciddi maddi ve manevi sıkıntılara duçar olmuş durumdadır. 'İnsanlığın saadet ve selameti için en gerekli prensipler olan materyalizm yerine maneviyatçılık, paylaşımda adalet ve yönetimde adalet gücü elinde bulunduranların yanlış zihniyeti nedeniyle uygulanmaktan son derece uzaktır. Bu şartlar altında tüm İslam âlemi olarak buruk da olsa bir bayram sevincini daha hep birlikte yaşıyoruz. Cenab-ı Allah bu mübarek günlerde kestiğimiz kurbanlarımızı, yaptığımız dua ve ibadetlerimizi kabul buyursun, topyekûn bir dirilişe ve kurtuluşa vesile kılsın inşallah. Öncelikle kendi ülkemizde adaleti, refahı, huzur ve barışı hâkim kıldığımız, `Yaşanabilir Türkiye'yi kurduğumuz, `Yeniden Büyük Türkiye'yi inşa ettiğimiz, tüm Müslüman ülkeler arasında birlik ve beraberliği tesis ettiğimiz, bizim medeniyetimizin Hakkı üstün tutan prensipleri doğrultusunda `Yeni ve Âdil Bir Dünya´yı hayata geçirdiğimiz bayramlarda buluşmak duasıyla, milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı´nı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ