Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa YETER ARTIK! Sıla Şentürk olayı yeter dedirtti! Sıla Şentürk olayı nedir, ne oldu? Sıla Şentürk katili kim, belli mi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayet haberini aktaran DHA, Sıla'nın ailesi tarafından zorla nişanlandırıldığı kişi tarafından öldürüldüğünü ileri sürerken, AA ise Sıla'yı öldüren kişinin internette tanıştığı erkek arkadaşı olduğunu ileri sürdü.

        AA'da yer alan habere göre, bir evde Hüseyin Can Gökçek (21), henüz bilinmeyen nedenle tartıştığı kız arkadaşı Sıla Şentürk'ü (16) bıçakladı. Komşuların ihbarı üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekibi, Şentürk'ün yaşamını yitirdiğini belirledi.

        Özel harekat polisleri, evin bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Şüpheli Hüseyin Can Gökçek, Ordu-Giresun Havalimanı yakınlarında yakalanarak Giresun Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Sıla Şentürk ile Ankara'da ikamet eden Hüseyin Can Gökçek'in internette tanıştıkları, dün Ankara'dan kente gelen zanlının geceyi bir otelde geçirdiği belirlendi.

        DHA: AİLESİ TARAFINDAN ZORLA NİŞANLANDIRILDI

        DHA'da yer alan habere göre de katil zanlısı sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana geldi. Babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, bir süre önce ailesinin nişanlandırdığı Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı.

        Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk´ün boğazını kesti. Küçük kız, kanlar içinde kalırken, Gökçek ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip, yardım istedi.

        Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk´ün hayatını kaybettiği belirlendi.

        İHA: ACİL KORUMA KARARI ALINMIŞTI, DAVA DEVAM EDİYORDU

        Korkunç olayla ilgili İHA'nın aktardığı habere göre de, 2 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı Hüseyin Can Gökçek ile aralarında duygusal bir yakınlık oluşan Sıla Şentürk, yaklaşık 1 yıl önce ailesinin bu ilişkisini onaylamaması ve kendisine şiddet uygulaması üzerine evden kaçtı.

        Ailenin şikayeti üzerine Giresun’da emniyet kontrol noktasında Sıla Şentürk ile Hüseyin Can Gökçek polis memurları tarafından yakalanırken, olay sonrası Sıla Şentürk hakkında acil koruma kararı alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşa yerleştirildi. Hüseyin Can Gökçek ise ‘Küçük yaşta çocuğu alıkoymak’ suçundan olay sonrası tutuklanırken, Sıla Şentürk ise ailesi ve kendi isteği doğrultusunda ailesinin yanına döndü.

        Devam eden istismar davasında aile Hüseyin Can Gökçek’ten şikayetçi olurken, kız çocuğu ise şikayetinden vazgeçti. Zanlının yüzde 50 oranında engelli olduğuna dair rapor ibraz etmesi ve Sıla Şentürk’ün şikayetini geri çekmesi üzerine Hüseyin Can Gökçek mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine baba Bekir Şentürk, kızının yeniden kurum korumasına alınmasını talep etti.

        SILA HAKKINDA İKİNCİ KEZ KORUNMAA KARARI ALINMIŞTI

        Bunun üzerine savcılık kararı ile Sıla Şentürk hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınarak yeniden Bakanlığa bağlı bir kuruluşta korumaya alındı.

        Hüseyin Can Gökçek’in kendisini sürekli rahatsız etmesi üzerine Sıla Şentürk yeniden şikayetçi olurken, ailesinin yanına dönmek istedi. Geçtiğimiz Aralık ayında Sıla ailesinin yanına dönerken, Hüseyin Can Gökçek önceki gün Ankara’dan Giresun’a gelerek kendisinden şikayetini geri almasını istedi. Dün Sıla ile görüşmek üzere Yalı mahallesindeki evlerine gelen Gökçek, burada çıkan tartışmada Sıla Şentürk’ü bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası kaçan Hüseyin Can Gökçek, Giresun-Ordu Havalimanı yakınlarında polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

        Katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek ve Sıla Şentürk
        Katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek ve Sıla Şentürk

        SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Sıla Şentürk’ün cenazesi Giresun Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından da sabah saatlerinde alınarak Erikliman köyündeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Yalı Mahallesi Camii’ne getirildi. Cenazede baba Bekir Şentürk taziyeleri kabul ederken anne Asiye Şentürk kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        Sıla'nın annesi Asiye ve babası Bekir Şentürk cenazede güçlükle ayakta dururken, cenaze namazına Giresun Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Sıla'nın yakınları ile mahalle sakinleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Şentürk aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

        MUHTAR: SÜREKLİ TEHDİTLER ALIYORDU

        Erikliman Köyü Muhtarı İsmail Yüksel de, nişan bozulunca kızın sürekli tehditler aldığını belirterek, “Ankara’dan geliyor, burada bir gece otelde kalıyor. Sabah 8.30’da taksi tutup burayı bildiği için geliyor. Köyümüz çok kalabalık değil. Kızımızın babası balıkçı olduğu için denizde, annesi işte, küçük kardeşi okulda. Felçli babaannesiyle beraber evde kalıyor. Olayda babaannesi müdahale edemiyor ve ne yazık ki kızımızı evin üst katında hunharca boğazını keserek katlediyor. Emniyet güçlerimiz kaçamadan yakalıyor. Suç aleti arandı, fakat herhangi bir şey bulunamadı. Böyle bir üzüntüyü hep beraber yaşıyoruz" dedi.

        GİRESUN VALİSİ'NDEN PAYLAŞIM

        Öte yandan Giresun Valisi Enver Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

        "Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla Şentürk kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cinayet zanlısı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı, süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum."

        BAKANLIK: EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN MÜDAHİL OLUNACAK

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün öldürülmesi hakkında "21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır" açıklaması yaptı.

        TUTUKLANDI

        Katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek, Giresun Emniyet Müdürlüğünde bir gece gözaltında tutulduktan sonra bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında Giresun Adliyesi’ne getirildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        10’ya yakın suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen Gökçek’in Emniyet’teki sorgusunda bir ifade vermediği "İfademi savcılıkta vereceğim" dediği öğrenildi.

        İFADESİ KAN DONDURDU

        Zanlının savcılıktaki ifadesinde Sıla'nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, "Bu nedenle sinirlendim ve Giresun´a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim" dediği öğrenildi.

        TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

        Vahşetin ardından tepkiler de çığ gibi geldi. Trabzonspor, GZT Giresunspor ve Medipol Başakşehir´in ardından Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Çaykur Rizespor gibi birçok kulüp de taziye paylaşımlarında bulundu.

        Öte yandan sporun yanı sıra siyaset, sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim cinayete tepkilerini yaptıkları paylaşımla ifade etti. İşte o paylaşımlar:

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ