Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Ukrayna savaşın eşiğinde.. Putin ve Biden arasındaki görüşme bitti - ABD - Rusya - Ukrayna krizi son durum
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD ve Rusya arasındaki Ukrayna zirvesi bir saat sürdü.

        Görüşme sonrası yazılı açıklama yapan Beyaz Saray, ABD ve müttefiklerinin 'her senaryoya hazır olduğunun' belirtildiğini ifade etti.

        Başkan Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde, ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte kararlı bir şekilde yanıt vereceğini ve bunun Rusya'ya hızlı etki eden, ciddi maliyetler getireceğini Putin'e iletti.

        Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin geniş çaplı insani acılara yol açacağını ve Rusya'nın itibarını azaltacağını yineledi. Başkan Biden, Putin'e, ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla tam koordinasyon içinde diplomasiye açık olmasına rağmen; diğer senaryolara da eşit derecede hazır olduğunu söyledi.

        REKLAM

        KREMLİN: İŞGAL SAÇMA BİR HİSTERİ

        Kremlin, Vladimir Putin'in Joe Biden'la yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Rusya'nın ana güvenlik taleplerine verdiği yanıtın temel endişeleri dikkate almadığını ve Moskova'nın yakında yanıt vereceğini söylediğini bildirdi.

        Kremlin yetkilisi Yuri Ushakov, telefon görüşmesinin Batı'da yaklaşmakta olan bir Rus işgali hakkında saçma olduğunu söylediği bir "histeri" fonunda gerçekleştiğini söyledi.

        PUTİN BUGÜN MACRON İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

        Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la da bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

        Macron ve Putin, Avrupa'nın istikrarı ve güvenliği ile ilgili konuşmuştu. İki lider, Minsk Anlaşmaları'nın uygulanması konusunda ilerleme yollarıyla ilgili fikir alış verişinde bulunurken, Macron Putin'e 'samimi diyaloğun gerilimi azaltmadan mümkün olmadığını' ifade etmişti.

        NATO ve AB ülkeleri Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün 'kırmızı çizgileri' olduğunu söylerken, Rusya ise Ukrayna'nın NATO'ya girmesini 'savaş sebebi' olarak tanımlıyor. Batı dünyası Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğini söylerken, Rusya bunu reddediyor; ancak "Sınırdaki asker yığınağını dağıt" çağrılarını 'içişlerine müdahale' gerekçesiyle kabul etmiyor. Rusya, tank ve topçulardan askeri mühimmat ve hava gücüne kadar tam donanımlı yaklaşık 100 bin askerini Ukrayna sınırına konuşlandırmış durumda. ABD'den gelen son açıklamada ise Rusya'nın Ukrayna'ya Pekin Olimpiyatları bitmeden girebileceği iddia edildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ