Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin ve Macron'dan kritik görüşme
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

         Adım adım Ukrayna-Rusya krizinde yaşananlar
        Adım adım Ukrayna-Rusya krizinde yaşananlar Haberi Görüntüle

        Kremlin'den yapılan açıklamada, 1 saat 40 dakika süren telefon görüşmesinde yaşanan kriz ele alındı. Kremlin sözcüsü Peskov görüşmeye ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.

        Elysee Sarayı'ndan ise açıklama geldi. Buna göre Macron ve Putin, Avrupa'nın istikrarı ve güvenliği ile ilgili görüştü. İki lider, Minsk Anlaşmaları'nın uygulanması konusunda ilerleme yollarıyla ilgili fikir alış verişinde bulunurken, Macron Putin'e 'samimi diyaloğun gerilimi azaltmadan mümkün olmadığını' ifade etti.

        Fransız cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Putin'in Macron'a Rusya'nın bir saldırı hazırlığında olduğuna dair söylediklerinden herhangi bir işaret gelmediğini söyledi.

        Putin ile Macron bu hafta başında Kremlin'de görüşmüştü. Putin ve Macron'un 5 saatlik görüşmesine açıklamalarının yanı sıra oturdukları 'uzun masa' da damga vurmuştu. Masanın uzunluğu sosyal medyada alay konusu olmuştu.

        Daha sonra yapılan açıklamalarda Kremlin'in Macron'dan koronavirüs testi istediği ancak Macron'un DNA'sını Rus yetkililere vermek istemediği ve bu nedenle uzun masa tercihi yapıldığı belirtilmişti.

         Putin-Macron görüşmesine damga vuran uzun masa!
        Putin-Macron görüşmesine damga vuran uzun masa! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ