Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Cami inşaatında iskele çöktü! Yaralılar var - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Batman'da bir caminin inşaatındaki iskelenin çökmesi sonucu 2'si ağır 20 işçi yaralandı.

        AA'da yer alan habere göre, yapımı süren Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin içinde yer alan cami inşaatının iskelesi çöktü.

        Olay yerine çok sayıda polis ekibinin yanı sıra sağlık, itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi sevk edildi.

        İskelenin çökmesiyle 2'si ağır 20 işçi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.

        Batman Belediyesi itfaiye ekiplerince iskelede mahsur kalan 2 işçi de kurtarıldı.

        REKLAM

        Ekiplerin, çöken iskeledeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Kaplan, İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat ve AK Parti İl Başkanı Abdullah Akif Gür de olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

        BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

        Batman Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün saat 14.52 sularında Gültepe Mahallesi’nde camii inşaatında iskele sökülmesi sırasında mevcut iskelede çökme meydana geldiğini belirtti.

        Açıklamada, olayın ihbar alınması akabinde olay mahalline çok sayıda AFAD, 112, İtfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirildi. Açıklamanın devamında, "İskele altında mahsur kalan 20 vatandaşımız çok ivedi kurtarılarak Batman ili içerisindeki hastanelere sevk edilmiştir. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri vefat etmiştir. Vuku bulan olay ile alakalı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ