Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP'de strateji toplantısı! 12 günlük yol haritası belirleniyor

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile dün görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur seçiminde izlenecek strateji görüşüldü.

        CHP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı İkinci Turu'nda izlenecek strateji görüşüldü.

        Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantıya İmamoğlu ve Yavaş katıldı.

         Kılıçdaroğlu: Sandıktan değişim mesajı çıkmıştır
        Kılıçdaroğlu: Sandıktan değişim mesajı çıkmıştır Haberi Görüntüle

        Toplantıda 12 günlük süreçte nasıl bir strateji izleneceği belirlendi.

        Kılıçdaroğlu bugün Twitter'dan yaptığı açıklamada gençlere ve kadınlara seslenmişti. Yeni kampanya döneminde de gençler, kadınlar ve mütedeyyin kesime yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.

        REKLAM

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantının arından stratejisini açıklaması bekleniyor.

        CHP MYK'DA TARTIŞMA

        CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) da dün bir araya geldi. Toplantıda seçim sonuçları ve seçim sürecinde izlenen strateji masaya yatırıldı.

        Toplantıda MYK üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK ile işbirliği yapıyorlar" söyleminin toplumda karşılık buluğuna yönelik eleştirilerini dile getirdi.

        Diğer yandan 3-6 Mart tarihlerinde 6'lı Masa'da yaşanan krizde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkmasının, İYİ Parti'nin oylarını yüzde 15-16 seviyelerinden yüzde 9'a düşmesinin nedeni olduğu da belirtildi.

        Ayrıca MYK üyeleri; CHP listesinden seçime giren DEVA ve Gelecek Partisi'nin seçim çalışmalarına desteği olmadığını da ileri sürdü.

        PARTİDEN YENİ GÖREVLENDİRME

        Öte yandan CHP'den yapılan açıklamada, "Siyasal İşler ve Seçim Propagandası" konusunda çalışmalar yürütmek üzere Mehmet Ali Yüksel'in, genel başkan başdanışmanı olarak görevlendirildiği açıklandı.

        SİNAN OĞAN İLE GÖRÜŞÜLECEK Mİ?

        CHP'de, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5.3 oranında oy alan Sinan Oğan ile görüşme de masadaki konulardan birisi. Önümüzdeki saatler ve günlerde CHP kurmaylarının Sinan Oğan ile bir görüşme yapabileceği değerlendiriliyor.

        İMAMOĞLU: SAYIN KILIÇDAROĞLU VE SAYIN YAVAŞ İLE ÇALIŞIYORUZ

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Mansur Yavaş ile bugün Ankara’da çalışmalarımıza devam ettik. 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi için sıkı bir çalışmaya başlıyoruz" ifadelerini kullandı

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ