Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika DÖNÜYORLAR! Corona virüsü alarmından sonra Almanya'dan dönüşler başladı

        Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) gerçekleştireceği 34 seferle Türkiye'ye getirilecek 3 bin 614 vatandaştan 108'i Münih'ten İstanbul'a hareket etti.

        İLK KAFİLE 14.20'DE YURDA DÖNDÜ

        Yerel saatle 10.05'te Münih'ten hareket eden uçakta, 2'si bebek olmak üzere, 108 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Türk Hava Yolları'nın TK 1630 sefer sayılı uçağıyla Münih'ten hareket eden uçakta bulunan 108 yolcuyu taşıyan ilk uçak, saat 14.20'de İstanbul Havalimanı'na indi.

        BİRÇOK KENTTEN HAREKET EDECEKLER

        AA'da yer alan habere göre Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) merkezi olarak açıkladığı Avrupa'dan Türkiye'ye gelmek isteyen ve Dışişleri Bakanlığı'na isim bildiren vatandaşlar, gün içinde Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Frankfurt, Nürnberg, Köln ve Berlin'deki havalimanlarından Türkiye'ye hareket edecek.

        ALMANYA'DAN GELEN YOLCULAR YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ

        Türk Hava Yollarının TK 1630 sefer sayılı uçağıyla yerel saatle 10.05'te Münih'ten hareket eden uçakta bulunan 2'si bebek 108 yolcuyu taşıyan ilk uçak, saat 14.20'de İstanbul Havalimanı'na indi.

        İstanbul Havalimanı'nda uçakların inmesi için özel bir bölge oluşturuldu. Bu bölgeye yanaşan uçaklardaki yolcuları, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı özel korumalı kıyafetleri olan sağlık ekipleri karşıladı.

        Ayrıca bu alanda polis ve jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

        Sağlık kontrollerinin ardından yolcular, jandarma ve polis eşliğinde 3 otobüsle karantina için önceden boşaltılan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurduna getirildi.

        Yolcular, 14 gün boyunca tek kişilik odalarda karantina altında tutulacak.

        REKLAM

        Yurtta, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görevli sosyolog ve psikologlar da vatandaşlara destek sunacak.

        Polis de yurt çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

        İSTANBUL'DA YURTLARDA KALACAKLAR

        9 Avrupa ülkesinden gelecek vatandaşlar için Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu, Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu tahsis edildi.

        Yurtlardaki odalar dezenfekte edilerek, kalmaya uygun hale getirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ