Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi açıklamalar
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu için ABD'ye gitmeden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu diğerlerinden farklı kılan özelliğin, birçok ülkenin Filistin devletini tanıyacak olması olduğunu söyledi. "Filistin'i tanıma kararlarının iki devletli çözümün hayata geçirilmesine ivme kazandırmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı
ABONE OLCumhurbaşkanı Erdoğan, BM 80. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareket etmeden önce, Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Salı günü BMGK'ya hitap edeceğim. Gazze'deki vahşeti gündeme getireceğim. Bu genel kurulun en önemli konusu birçok ülkenin Filistin'i tanıyacağını ilan etmesi. Bunun iki devletli çözüme ivme kazandırmasını ümit ediyoruz
Komşumuz Suriye'nin yeni yönetiminin de orada bulunması bizim için son derece sevindirici bir durum.
25 Eylül Perşembe günü Washington'a geçerek değerli dostum Sayın Trump ile görüşeceğim, ikili işbirliğimizi güçlendirecek konuları ele alacağız. Bölgesel meseleler elbette görüşmemizin üst sıralarında yer alacak. Sayın Trump'ın küresel barış vizyonuna ve bu uğurda ortaya koyduğu çabalara desteğimizi daha önce ifade etmiştik. Çatışma ve gerilimlerin durdurulmasında biz liderlere büyük sorumluluk düşüyor. Coğrafyamızda kan ve gözyaşının durması için çalışacağız."
Soru: Filistin'in BM'de tanınması konusu gündemde. ABD'nin bu konudaki tavrı nasıl olacak?