Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa SON DAKİKA! Erdoğan'dan Fransız dergisi için suç duyurusu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

        CumhurbaşkanıErdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkiliErdoğanadına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu derginin 24 Ekim'deki sayısının kapağındaErdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği belirtildi.

        Şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediği bildirilen dilekçede, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülecek soruşturma ve kovuşturmalarda Türk adli makamlarının hukuken yetkili ve görevli olduğu ifade edildi.

        REKLAM

        "SİYASİ TARTIŞMA İÇİNDEKİ BİR GÖRÜŞ"

        Emsal mahiyetteki Yargıtay içtihatları gözetildiğinde, atılı suçun yasal unsurlarının gerçekleştiği hatırlatılan dilekçede, şüphelilerin kullandığı ifadelerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde, siyasi tartışma içindeki bir görüş olarak değerlendirilmesinin de mümkün olamayacağı vurgulandı.

        Şüpheliler Etienne Gernelle ve Romain Gubert'in, CumhurbaşkanıErdoğan'ı hedef alarak yazdıkları yazıylaErdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığı işaret edilen dilekçede, haklarında kamu davası açılması talebinde bulunuldu.

        KALIN'DAN TEPKİ

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Le Point dergisinin bahsi geçen kapağının altına "Binlerce insanı katleden, köle ticareti yapan ve Ruanda'daki soykırımı izleyen Fransa, Cezayir ve Fas gibi birçok Afrika ülkesini sömürgeleştirdi. Ve bize karşı etnik temizlik iftirası başlatan bir Fransız dergisi!" diye yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ