Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika: Bitcoin yükselişe geçti - Para Haberleri

        Pazar günü 58.000 doları aşarak tarihi rekor kıran Bitcoin önceki gün 45.000 dolara kadar geriledi. Dün ise yeniden 51.000 doların üzerini gördü.

        Bitcoin bugün, gün genelinde ise 50.000 dolarlık psikolojik seviye civarında hareket etti. Coinbase'in halka arz başvurusunda bulunduğunu açıklamasıyla 51.000 doların üzerine tırmandı. TSİ 16.50 itibarıyla günlük yüzde 1.2 yükselişle 51.600 dolara çıktı.

        Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum ise günlük yüzde 2.7 düşüşle 1650 dolara geriledi. Ethereum geçen haftasonu ilk kez 2000 doların üzerine tırmanmıştı. Binance Coin'de de son 24 saatte yüzde 5.3'lük düşüş yaşaırken Dogecoin yüzde 3.7 değer kazandı.

        ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in açıklamaları kripto para piyasasında satışlara neden olsa da önceki gece Square ve Microstrategy gibi firmaların Bitcoin alımı yapması piyasada güven tazeledi.

        AYLIK KAZANÇ HALA YÜZDE 50

        Kripto para piyasasında son 1 haftada büyük bir oynaklık yaşansa da aslında bir çöküşten bahsetmek de doğru olmaz. 1 ay önce Bitcoin alan yatırımcılar halen yüzde 50 civarında kazanç sağlamış durumda. Yine de son yaşananlar bu piyasanın ne kadar riskli olabileceğinin kanıtı oldu. Bu sebeple uzmanlar sık sık kripto paralara kaybederseniz üzülmeyeceğiniz miktarlarda yatırım yapılması gerektiğini vurguluyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ