Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu’nda düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Fatih Terim döneminin dün son bulmasıyla birlikte gündemden düşmeyen isim olan Burak Elmas’a basın toplantısında Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti. Başkan Burak Elmas sözlerine, bugün trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’ı anarak başladı. Acı bir haber aldıklarını ifade eden Elmas, “Eski sporcumuz Ahmet Çalık’ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadık. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Konyaspor camiasına da başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

“ZOR KARARLAR VERMEK ZORUNDA KALDIM”

Son günlerdeki olaylar hakkında konuşarak sözlerine başlayan Burak Elmas, “Gerçekleşen olaylar silsilesinde çok fazla doğru olmayan haberler yayıldı. Bu haberlerin çeşitli kesimlerce, Galatasaray’a zarar vermek için kullanılmaya başlaması nedeniyle bütün sorularınıza içtenlikle cevap vereceğim. Galatasaray fikri hür, vicdanı hür bir toplumdur ve değerlerinde her şeyi sorgulamak vardır. Bir de bir üslup vardır. Bu üslup çok önemlidir ve bizi diğerlerinden ayırır. Bu üsluptan uzaklaşmayan bütün eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Son günlerde gelişen bir takım olaylar, Galatasaray Spor Kulübü’nü ve Galatasaray Başkanlık makamını yıpratmak amaçlı, Galatasaray’ın hiç alışık olmadığı bir üslupla kullanılmaya çalışılıyor. Galatasaray’da Rahmetli kurucumuz Ali Sami Yen’den bu yana gelen bir başkanlık sistemi vardır. Tartışılır, konuşulur ama son kararı başkan verir. Ben zor kararlar vermek zorunda kaldım. Galatasaray için en doğru yön olan kararı vermeye çalışıyorum. Beni seçen üyeler karşısında her kararın hesabını vermeye ve bedelini ödemeye hazırım. Ama asla Galatasaray başkanlık makamına hakaret edilmesini ve zarar verilmesini kabul etmem. Bunu yapan herkes kendisine çeki düzen versin” dedi ve ardından soruları cevapladı.

“HOCAMIZ GÖREVDEYKEN ONUN YERİNE BİR İSİMLE GÖRÜŞMEDİK”

Fatih Terim’in ayrılığının olaylı olmadığını söyleyen Başkan Burak Elmas, “Hiç olaylı bir ayrılık olmadı. Seçim döneminde de söyledim, Fatih Hoca benim çok sevdiğim bir kişi ve çok iyi bir Galatasaraylı ve iyi bir teknik direktör. Birlikte çalıştığımız gibi yollarımızı ayırmamız da son derece Galatasaray’a yakışır şekilde oldu. Bununla ilgili gördüm ki bizim yapmış olduğumuz resmi açıklamalar yeterli olmuyor. Bu konuyu uzatarak Galatasaray’ı yıpratmak adına ciddi bir iletişim çalışması yürütülüyor. Hocamızla eskiden bugüne kadar son derece Galatasaray’a yakışan konuşmalar oldu. Sonuçta ben başkanım ve Galatasaray için en doğru kararı vermekle yükümlü olan kişi benim. Hocamız görevdeyken, hocamızın yerine bir isimle görüşmedik. Ama Galatasaray Kulübü Başkanı’nın futbol paydaşlarıyla iletişimde olması ve görüşmesi son derece normaldir. Herhangi bir hoca görevdeyken de bunu yapabilir. Bugün birçok başkanla, teknik direktörle, futbolcuyla görüşüyorum. Futbol dünyası çok dinamik bir dünya. Aynı şekilde teknik adamlar da başka teknik direktörlerle görüşüyor. Bunlar gizli saklı görüşmeler değildir. Galatasaray için de her zaman en doğru kararları almak benim görevim olduğu için futbol paydaşlarıyla görüşmem son derece normaldir” ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ