Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika Aydın Kuşadası'nda 5.1 büyüklüğünde deprem! Son depremler

        Ege Denizi'nde merkez üssü Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıkları olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre; Ege Denizi'nde, saat 18.14'te merkez üssü Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıkları olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7.73 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, İzmir'de meydana gelen depremin ardından paniğe yol açtı.

        35 KİŞİ YARALANDI, 100 BİNA HASAR ALDI

        Ege Denizi’nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremle sarsılan Kuşadası’nda depremin bilançosu belli olmaya başladı. Kuşadası’nda deprem sırasında 35 kişi hafif şekilde yaralanırken, 4’ü ağır olmak üzere 100 hasarlı bina olduğu öğrenildi.

        Depremin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi tarafından kriz masası kuruldu. İnşaat Mühendisleri Odası ile işbirliği yapan kriz masasının çalışmaları sonucu Kuşadası genelinde 4’ü ağır olmak üzere 100 hasarlı ev bulunduğu tespit edildi.

        Yapılan incelemenin ardından ağır hasarlı gören Türkmen Mahallesi’ndeki Yalçındağ Sitesi boşaltıldı. Bu arada, deprem sırasında bir çoğu panikle balkondan atlayanlardan oluşan 35 kişinin de hafif şekilde yaralandığı belirlendi.

         İzmir'deki deprem Yunanistan'da böyle hissedildi!
        İzmir'deki deprem Yunanistan'da böyle hissedildi! Haberi Görüntüle

        Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte Kuşadası’nda inceleme yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Günel ile birlikte yaptığı açıklamada, hasarlı bina tespitinin büyük ölçüde tamamlandığını ve 4’ü ağır olmak üzere 100’e yakın hasarlı bina bulunduğunu, bir sitenin boşaltıldığını söyledi.

        Kuşadası Belediyesi ile birlikte vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için 24 saat görev yapılacağını açıklayan Çerçioğlu, ve Günel, İnşaat Mühendisleri Odası ile belediye ekiplerinin Kuşadası Merkezi ile birlikte Davutlar, Güzelçamlı ile tüm mahallelerde incelemelerin sürdüğünü söylediler.

         İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem!
        İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem! Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ