Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler... Sakarya’daki patlamada acı haber ailelere ulaştı

        Sakarya’da havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması amacıyla taşındığı kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana geldi. Olayda patlayıcı madde imha timinden iki personel olmak üzere 3 jandarma personeli şehit oldu.

        İHA'nın haberine göre, şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar’ın acı haberi memleketi Manisa’nın Alaşehir ilçesine ulaştı.

        Şehit olan Uzman Çavuş Mesut Yazar

        Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir Eğitim ve Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış tarafından acı haber aileye verildi.

        İlçeye bağlı Uluderbent Mahallesi'nde yaşayan anne Fatma Yazar ve baba Mesut Yazar haberle yıkıldı. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar’ın kardeşi Cihan Yazar’ın da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

        TEKİRDAĞ'DA ŞEHİDİN EVİNE DEV TÜRK BAYRAĞI ASILDI

        Sakarya'daki patlamada Tekirdağlı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz de şehit oldu. Sakarya’da Taşkısığı mevkiinde meydana gelen patlamada şehit olan ’ün Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’daki evine acı haber ulaştı.

        Şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz

        100. Yıl Mahallesi’ndeki eve dev Türk bayrağı asılırken, şehidin komşuları da evlerine Türk bayrakları astı. Acı haberi alan şehidin yakınları büyük bir üzüntü yaşarken, evin önüne taziye çadırı da kuruldu.

        AFYONKARAHİSAR'DA DA BÜYÜK ACI

        Patlamada şehit olan uzman onbaşı Fatih Manga'nın Afyonkarahisar'daki ailesine de acı haber verildi. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Rıza Dalan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve askeri yetkililer, şehit Fatih Manga'nın annesi Elif Dudu Manga'nın Sümer Mahallesi 201. Sokak'taki evine giderek şehadet haberini verdi.

        Şehit olan Uzman Onbaşı Fatih Manga

        Şehidin yakınları, komşuları ve askeri yetkililer, anne Manga'yı teskin etti. Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye ekipleri, evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı astı. Şehidin babasının 6 yıl önce vefat ettiği, Bekir ve Ali Osman isminde iki kardeşinin olduğu öğrenildi. Şehit Manga'nın cenazesinin, yarın Afyonkarahisar'da defnedileceği bildirildi.

        ŞEHİT ASKERLERİN NAAŞLARI MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

        Şehit olan askerlerin naaşları Sakarya İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ