Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da katliam gibi kaza: 7 ölü! - Haberler

        Konya'da saat 22,30 da meydana gelen kazada 7 kişi olay yerinde feci şekilde can verdi. Kaza ticaret borsası şekerciler alt geçitinde meydana geldi. Zafer Samancı'nın haberine göre,42 GF 252 plakalı araçla 42 ACM 965 plakalı araç aşırı hız ve direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, karşı şerite geçti. Karşı şeritten gelen araçla kafa kafaya çarpışan iki araç içerisinde bulunan toplam 7 kişi olay yerinde feci şekilde can verdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ancak kaza anında vatandaşlar hayatlarını kaybettikleri anlaşıldı.İddialara göre kazaya neden olan 42 ACM965 plakalı aracın alt geçide süratli girdiği ve virajı alamayarak orta korkuluk telli demirlerine çarptıktan sonra havalanıp karşı yönden gelen 42 GF 252 plakalı aracın üzerine düştüğünü söylediği öğrenildi.

        DHA'nın haberine göre, kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık görevlisi ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otomobilde sıkışan yaralılar, itfaiyenin müdahalesiyle çıkarıldı. 3'ü kadın 7 kişinin sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazanın ardından görevlendirilen 2 Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemede bulundu.

        Görevlendirilen 2 Cumhuriyet Savcısı, kaza yerinde incelemede bulundu. Alt geçit yaklaşık 2 saat ulaşıma kapandı. 7 kişinin cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından otopsi için Konya Numune Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

        AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ SORGUN'UN AÇIKLAMASI

        AA'nın haberine göre kaza yerine gelen AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, yetkililerden bilgi aldı. Sorgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada 2 araçtaki 7 kişinin öldüğünü öğrendiğini söyledi. Trafik kurallara uyulmadığında, sadece kurallara uymayan değil, suçsuz kimselerin de bu durumdan zarar görebildiğini ifade eden Sorgun, şunları kaydetti:

        "Henüz kesin bir şey yok ama ilk tespitlere göre, bir taraftan gelen araç, ters yönden diğer tarafa uçmak suretiyle diğer aracın üzerine düşüyor. Cezalar, yasaklar önemli ama bilinç hepsinden daha önemli. Bu kazaları azaltacak olan trafik bilinci. Ne yazık ki bu konuda oldukça geriyiz. Bunu hiç kimse istemez. Yılda binlerce insanımız trafik kazaları yüzünden hayatını kaybediyor. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Hiç istenmeyen bir durum. Umarım bu son olur."

        YAŞLI ÇİFT DÜĞÜNDEN DÖNÜYORMUŞ

        Konya'da iki otomobilin çarpıştığı kazada ölen 7 kişiden 66 yaşındaki Muammer Can ve Memduha Can çiftinin düğünden döndükleri belirlendi. Ölenlerin bugün toprağa verileceği ifade edildi.

        Kazada yaşamını yitiren Muammer Can ve eşi Memduha Can çiftinin bir yakınlarının düğününe katıldıktan sonra evlerine gitmek için yola çıktıkları belirtildi.

        Hakan Yel, İbrahim Serdar Olgun ve Esranur Bilicen'in cenazelerinin yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildiği ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ