Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika Koronavirüs sıcak gelişme! Türkiye'den İtalya ve İspanya'ya Mevlana ile mesaj! - Haberler

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında büyük can kaybı yaşayan İtalya ve İspanya'ya, Türkiye'den sağlık malzemesi gönderilmesi üzerine harekete geçildi.

        ASKERİ KARGO UÇAĞIYLA YOLA ÇIKTI

        İHA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan korona virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya'ya yapılacak yardım Etimesgut Askeri Havaalanından bir kargo uçağı ile yola çıktı.

        REKLAM

        "KARANLIĞIN ARDINDA GÜNEŞLER VAR"

        Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya gönderdiği sağlık malzemelerinin üzerinde büyük düşünür Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var... Karanlığın ardında nice güneşler var..." ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

        KORONAVİRÜS ÖZEL SAYFASI VE CANLI HARİTA İÇİN TIKLAYIN

        İTALYA'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR MESAJI

        Türkiye'den İtalya'ya gönderilen yardımın ardından İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Bu dayanışma göstergesi için Türkiye’ye binlerce teşekkürler!" denildi.

        YARDIM UÇAĞI MADRİD'E İNDİ

        Milli Savunma Bakanlığı (MSB), koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçağın İspanya'nın Madrid kentine iniş yaptığını (TSİ 14.50) bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kovid-19 ile mücadele kapsamında sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak, İspanya’nın Madrid kentine iniş yaptı" ifadelerine yer verildi.

        İSPANYA'DA TEŞEKKÜR ETTİ

        Türkiye'den İspanya'ya gönderilen yardımın ardından Türkiye'deki İspanya Büyükelçiliği Twitter hesabı üzerinden bir teşekkür mesajı paylaştı. Mesajda Türkçe ve İspanyolca, " Çok teşekkür ederiz" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ