Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika hava durumu: Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı! İstanbul'da sağanak var; sel ve dolu tehlikesi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi Çevreleri, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Muğla, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevreleri ile Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinde çevrelerinde kuvvetli, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak, çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

        REKLAM

        Hava sıcaklığının ülkemizin doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

        İstanbul

        Güneşli 20°

        Ankara

        Kısmen Güneşli 24°

        İzmir

        Kısmen Güneşli 24°

        Antalya

        Kısmen Güneşli 23°

        Trabzon

        Kısmen Güneşli 15°

        Bursa

        Kısmen Güneşli 20°

        Adana

        Güneşli 27°

        Diyarbakır

        Kısmen Güneşli 26°

        Gaziantep

        Parçalı bulutlu 27°

        Ağrı

        Kısmen Güneşli 19°

        İMAMOĞLU: KOCAELİ VE SAKARYA HATTINDA DAHA ETKİLİ

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) Meteoroloji tarafından İstanbul için yapılan yoğun yağış uyarıları hakkında açıklamalarda bulundu.

        Yağışın daha çok Kocaeli ve Sakarya hattında etkili olacağına yönelik bir öngörünün olduğunu belirten İmamoğlu, Şile, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerini de uyararak, “Bugünü kontrollü bir şekilde geçireceğiz. Teyakkuzdayız" dedi.

        İBB Başkanı İmamoğlu, "Açıkçası sabaha karşı saatlerinden itibaren de kontrolü buradan yürütüyoruz. İstanbul genelinde şu anda hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada. Yaklaşık 1831 araç ekipmanla birlikte de vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara dair hazırlıklarını yapmış şekilde çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

        İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Dün itibariyle Arnavutköy, Başakşehir, Eyüpsultan’da başlayan ilerleyen saatlerde de Silivri, Çatalca, Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde yağış etkili olmuştu. Çok kayda değer ve insanlarımızı mağdur edecek büyük oranda aksilik yaşanmadı. Bugün sabah itibariyle İstanbul boğaz hattında yoğun bir yağış bekleniyordu. Ama henüz öyle bir yağış gerçekleşmedi.

        Meteoroloji uzmanı arkadaşlarımızın aktardığı bilgiler ışığında yağmur İstanbul’un doğusuna kaymış durumda. Kocaeli ve Sakarya hattında daha etkili olacağı öngörüsü var. Saat 3’e kadar İstanbul'da bu ihtimalin kapsamında daha çok doğu ilçelerimizde, Şile, Kartal, Tuzla hattında daha etkili olacağı öngörülüyor. Biz yine de bugünü kontrollü bir şekilde geçireceğiz."

        UYARILAR

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, ; İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        İSTANBUL °C, 29°C

        Parçalı, yer yer çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde kuvvetli, Anadolu Yakası'nda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

        REKLAM

        ANKARA °C, 31°C

        Parçalı bulutlu

        İZMİR °C, 34°C

        Parçalı ve az bulutlu

        ANTALYA °C, 31°C

        Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        KASTAMONU °C, 30°C

        Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        SAMSUN °C, 30°C

        Parçalı bulutlu

        ERZURUM °C, 32°C

        Parçalı bulutlu

        DİYARBAKIR °C, 39°C

        Az bulutlu ve açık

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ