Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rus işgalinin 20. gününde yaşananlar!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali 20. gününde devam ederken, Rusya ve Ukrayna heyetleri dün 4. kez bir araya geldi, görüşmeler bugün devam edecek. İngiltere Savunma Bakanlığı Rusya'nın kimyasal ya da biyolojik silah kullanmayı planladığını söyledi. Rus işgalinde yaşananlar...

        Kiev Belediye Başkanı Klitschko, Kiev'de 35 saat sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Klitschko, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hava saldırılarının ardından hayatını kaybedenlerin sayısının da 4'e yükseldiğini söyledi.

        Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, "Görüşmelerde ya anlaşma olacak ya da Rusya saldırgan davranışlarına devam edecek" dedi.

        Dnipro bölgesi Valisi Valentyn Reznichenko, Rusya'nın hava saldırıları sonucunda Dnipro Havalimanı'nın büyük hasar gördüğünü ve pistlerin kullanılamaz durumda olduğunu açıkladı.

        POLONYA, ÇEKYA VE SLOVENYA BAŞBAKANLARI UKRAYNA'YA GİDİYOR

        Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanlarının Kiev'e gideceği ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşeceği açıklandı.

        Kararı Çekya Başbakanı Petr Fiala Twitter hesabından duyurdu.

        KİEV'DE BİR APARTMAN DAHA RUS SALDIRISINA UĞRADI

        Ukrayna Acil Durumlar Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Rusların düzenlediği saldırılar sırasında top mermisi, başkent Kiev’in Podolskiy semtinde bulunan 10 katlı apartmana isabet etti.

        Saldırı sonucunda apartmanın 1-5. katlarında yangın çıktı. Ağır hasar gören apartmandan itfaiye ekipleri bir kişiyi kurtardı.

        Bu sırada Kiev Devlet İdaresinin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, “Başkentte sirenler çalındı. Herkesin acilen sığınaklara gitmesini istiyoruz.” denildi.

        Sabah saatlerinde başkent Kiev’in farklı noktalarında 3 kere patlama sesi duyulduğu bildirilmişti.

        RUSYA: HERSON BÖLGESİ KONTROL ALTINA ALINDI

        Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenov, "Rus güçleri, Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesini kontrol altına aldı." dedi

        Ukrayna, dün başlayan Rusya ve Ukrayna heyetlerinin 4. tur müzakere görüşmelerine teknik bir ara verildiğini ve görüşmelere bugün devam edileceğini açıkladı.

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna müzakerelerinin bugün devam edeceğini söyleyerek, Rus askerlerini teslim olmaya çağırdı. Onlara doğrudan, "Ne için ölüyorsun? Eğer güçlerimize teslim olursan, sana insanlara nasıl muamele edilmesi gerekiyorsa, onurlu bir şekilde davranacağız." dedi.

        "RUS GÜÇLERİNİN İLERLEYİŞİ NEREDEYSE DURDU"

        CNN'in haberine göre, üst düzey bir ABD savunma yetkilisi Rusya'nın Ukrayna'daki ilerlemelerinin "neredeyse tamamının" "durduğunu " söyledi. Kiev'e hareket eden Rus kuvvetleri, hafta sonu boyunca kayda değer bir ilerleme kaydetmedi.

        ABD-ÇİN GÖRÜŞMESİ

        ABD'li yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında Çin'in Rusya'ya ekonomik ve mali destek sağlamaya çoktan karar verdiğini, silahlı insansız hava araçları gibi askeri

        malzeme göndermeyi düşündüğünü söyledi.

        ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Roma'da Çinli mevkidaşı Yang Jiechi ile yaptığı yedi saatlik "yoğun" görüşmesinde Rusya'nın işgaline karşı ABD'nin duruşunu açıkça dile getirdi, Moskova'nın işgale hazırlanırken diplomasiye gösterdiği ilgiye dikkat çekti.

        Çin'in Rusya'nın askeri teçhizat talebine "olumlu yanıt verdiği" iddialarını Pekin yalanladı.

        RUS TELEVİZYONUNDA "SAVAŞA HAYIR" PANKARTI

        Rus devlet televizyonunda bir kişi "Savaşa hayır" diye bağırarak, "Propagandaya inanmayın. Burada sana yalan söylüyorlar." yazılı pankart tutarak canlı yayına dahil oldu.

         Rusya'da canlı yayında 'savaşa hayır' protestosu
        Rusya'da canlı yayında 'savaşa hayır' protestosu Haberi Görüntüle

        Marina Ovsyannikova'nın hazırladığı afişte ayrıca İngilizce "Ruslar savaşa karşı" yazıyordu. Protesto, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından memnuniyetle

        karşılandı ve "Gerçeği sunmaya çalışmaktan vazgeçmeyen Ruslara minnettarım" dedi.

        "RUSYA KİMYASAL YA DA BİYOLOJİK SİLAH KULLANMAYI PLANLIYOR"

        İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'da "sahte bir saldırı" veya kimyasal, biyolojik silah kullanmayı planlayabileceğini söyledi.

        BIDEN, NATO MÜTTEFFİKLERİYLE Mİ GÖRÜŞECEK?

        Reuters'in bildirdiğine göre, ABD başkanı Joe Biden, NATO müttefikleriyle yüz yüze görüşmek için Avrupa'ya seyahat etmeyi düşünüyor. Rapora göre Biden, 23 Mart'ta Brüksel'de diğer

        liderlerle görüşebilir ve ardından Polonya'ya gidebilir.

        Reuters'in haberine göre, Ukrayna'nın önde gelen kenti Harko Belediye Başkanı, kentin Rus kuvvetleri tarafından sürekli saldırı altında olduğunu söyledi. Ulusal televizyona konuşan

        Ihor Terekhov, Rus birliklerinin merkez ilçelere ateş açtığını ve belirsiz sayıda can kaybına yol açtığını söyledi.

        Ukraynalı yetkililer, Ukrayna'ya ait bir füzenin ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde patlayarak 20 sivili öldürmesinin ardından Rusya'nın suçlamalarını reddetti.

        TELEVİZYON KULESİNE SALDIRI: EN AZ 9 ÖLÜ

        Ukrayna'nın kuzeyindeki Rivne bölgesinde bir televizyon kulesine düzenlenen hava saldırısında en az dokuz kişinin öldüğü ve dokuz kişinin de yaralandığı bildirildi.

        Reuters'in bildirdiğine göre, Vali Vitaliy, "Enkazın altında hala insanlar var" dedi.

        Ukrayna Başsavcılığı, Rusya'nın 24 Şubat'ta işgalinden bu yana 90 çocuğun öldüğünü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını söyledi. Açıklamada, "En fazla kurban Kiev, Harkiv, Donetsk, Çernigiv, Sumi, Herson, Sumy, Kherson, Mıkolayiv ve Jitomir bölgelerinde" dedi.

        Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, Rus kuvvetlerinin "terörist gibi davrandığını" ve Putin'in Avrupa'nın merkezinde "üçüncü bir dünya savaşına dönüşebilecek" "tam ölçekli bir savaş" başlattığını söyledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ