Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA HABERLERİ: Şehit mezarlarına alçak saldırı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Merkez Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitleri Ahmet ve Mehmet Oruç Kardeşler Mezarlığı'nda bulunan 79 kabrin taşları tahrip edildi.

        AA'nın haberine göre, olayın bildirilmesi üzerine polis ekipleri mezarlık ve çevresinde inceleme başlattı.

        Yakınlarının mezarlarının tahrip edildiğini öğrenerek bölgeye gidenler arasındaki şehit polis memuru ikizlerin babası Ali Oruç, gazetecilere gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Vatanı ve bayrağı için canlarını feda eden şehitlerim Ahmet ve Mehmet'imi burada bile rahat bırakmıyor hainler. Allah'tan bulsunlar. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Bizler, 'Vatanı ve bayrağı için canını vermeye hazırız.' diyen insanlarız. Bu, şehitlere yapılacak bir şey mi?" dedi.

        REKLAM

        Polis ekiplerinin, 79 mezarın tahrip edildiği olayla ilgili araştırması sürüyor.

        ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nın Yüreğir ilçesinde şehitlerin naaşlarının da bulunduğu mezarlığa yapılan saldırıyı lanetlediklerini bildirdi.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adana'mızın Yüreğir ilçesinde şehitlerimizin naaşlarının da bulunduğu mezarlığa yapılan barbarca saldırıyı lanetliyoruz. İlgili tüm birimler olayı tüm boyutuyla soruşturuyor. Şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın mezarlarına bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap verecekler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ